Плъхът е първата зодия от календара на китайците. Защо първа?

...
Плъхът е първата зодия от календара на китайците. Защо първа?
Коментари Харесай

Китайски хороскоп: зодия Плъх

Плъхът е първата зодия от календара на китайците. Защо първа? Има легенда, която изяснява този избор. Император Джейд разпоредил животните в хороскопа да бъдат подредени съгласно реда, в който дойдат на тържеството, обещано от него. Хитрият плъх подмамил вола да го качи на гърба си, с цел да го занесе до императорския замък.

Точно преди да влязат през портите, Плъхът скочил от гърба на металния Бивол пред него и го изпреварил, пристигайки пръв. Това му отредило челното място в зодиака.

Плъхът е знак на Земните клони от Системата на времето в китайските обичаи. Той е представител на мъжкото начало, на детайлът ян, Асоциира се с утрото, с раждането на деня. За китайците това е знак за разцвет и благополучие.

Всички, родени през 19481 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 година, са под знака на зодия Плъх. В западната астрология на него дава отговор зодия Стрелец.

Личностни качества на зодия Плъх

Обратно на визията ни за ужасното животно от градската канализация, в китайската зодиакална система Плъхът е роден под знака на обаянието. Представителят на зодията по предписание е образован, обичан от хората, самият той обича да е измежду обществото и не заобикаля многолюдните сбирки.

Безпроблемно завързва познанства и близките се усещат добре в неговата компания. Има чудесна вътрешен глас и елементарно разгадава характерите на другите, по тази причина го търсят за препоръки и отзиви.

 Зодия Плъх

Плъхът има повече положителни познати, в сравнение с същински другари. Цени тези другарства, колкото и фамилните връзки, тъй като мъчно се доверява на хората. Обича и следва личните си правила, без да се преценява с другите, а това го лишава от близостта на повече хора.

Подвластните на зодията Плъх са доста независими персони и пазят проблемите си за себе си. Имат бърз разум и отлична ориентировка измежду човешкото море. Това се дължи на положителните им инстинкти, както и на тяхната убеденост.

Повечето са огромни перфекционисти, проведени и надарени. Понякога обаче са прекомерно сериозни към другите, въпреки че са почтени и непредубедени в тези разбори. Затова множеството хора са склонни да простят на Плъха за сериозния му звук, като се изключи случаите, в които се възползва от информацията за реализиране на персоналните си цели.

Плъхът гони своите цели до край. Често търси благоприятни условия да усъвършенства материалното си богатство и метода си на живот. Крои доста проекти, прахосва сили, само че нормално не реализира нищо. Често бива излъган, тъй като е прекомерно лековерен.

Неприятна линия на зодия Плъх е манията към трупането на предмети. Не разрешават нищо да се изхвърля и събират доста ненужни неща в дома.

Жените от зодията са отлични домакини и имат доста другари. Проявяват доста усет при обзавеждането на дома си, имат отзивчив и прелестен темперамент.

Мъжете, подвластни на зодията, по-често са мощни индивидуалисти, които не обичат да им се бъркат в работите и не издават възприятията си. Не позволяват другите в своя персонален свят.

Представителите на този зодиакален знак са надарени, само че в множеството случаи не съумяват да извлекат полза от многочислените си способности. Прекалено доста благоприятни условия преследват по едно и също време и това ги лишава от шанса да отдадат силите си на нещо, което ще им донесе триумф.

Силни страни на зодия Плъх

От тази зодия излизат доста остроумни и очарователни хора, славещи се с усет към хубавите неща в живота. Щедростта към приятелите е забавна тяхна линия. Обичат провокациите и непрестанно търсят нов път за реализиране на желанията си. Жаждата за познания е причина за високата просветеност, която постоянно показват. Повечето са общителни хора, само че положителните им другари са напълно малко. Лоялни са в връзките си с другите и по тази причина са обичани и уважавани. Посвещават се на околните си и се грижат безрезервно за тях.

Слаби страни на зодия Плъх

 Зодия Плъх съгласно китайския хороскоп

Лоша страна е несъразмерната лакомия на някои представители на знака. Те се интересуват единствено от това, от което могат да завоюват. Понякога Плъхът има изострен език и наранява другите. Може да бъде прекомерно изискващ и сериозен към всичко и всички в близост. Понякога подвластните на зодията таят завист към други хора, хитростта си употребяват с недобри планове. Не се доверяват елементарно и са мнителни да не бъдат излъгани. Липсата на доверие към хората ги лишава от опцията да имат повече другари.

Кариера и финанси на зодия Плъх

От зодия Плъх излизат положителни спестовници, които могат да съберат пари за черни дни. Повечето обаче бързо похарчват това, което изкарват. Изобщо отношението на Плъха към парите е доста присъща линия за него. Обича парите да се пазят в фамилията, великодушен е към колегата, околните и приятелите, подготвен е да даде пари за някоя движимост на разкоша, само че от време на време е излишно свидлив.

Все отново парите не са недостижими за Плъха, изключително за дамите от зодията, тъй като са изобретателни, упорити и с прелестен манталитет, което им оказва помощ да сполучат във всяка специалност, с която се заемат.

Тъй като са проведени и надарени, Плъховете стават положителни политици и предприемачи. Наблюдателните измежду зодията постоянно се изявяват като писатели и публицисти. Добри са в работа с личен състав и реклама и реализират триумф в компании, където се работи с информация.

Тези хора са подобаващи за работа в спешни обстановки, тъй като имат доста мощно развито възприятие за самозапазване, само че никога в бюрократично и ограничаващо свободата обграждане, тъй като може да се трансформира в бранител на дисциплината и рутината, което ще го обезличи.

 Китайски хороскоп: зодия Плъх

Любов и партньорство на зодия Плъх

Плъхът не е непрекъснат в възприятията си, само че е завързан мощно към дома си. За да бъде арестуван един представител на зодията, належащо е да му се сътвори удобен дом, който да трансформира в цитадела. Не понася нестабилни връзки, съпроводени със кавги и бързо напуща половинката си, в случай че му бъдат поднесени. Стабилният взаимен живот свързва с другарски равнопоставени връзки.

Друго обвързващо събитие на Плъха са децата, тъй като доста обича деца и може даже да се трансформира в завладяваща майка или татко. Готови са на жертви за тези, които обичат. Често имат многолюдно семейство.

Съвместимост на зодия Плъх с други зодии

През целия си кондензиран с преживелици живот зодия Плъх се снабдява с разнообразни другари и стига до умозаключение, че най-вече му харесват хората, родени под неговия зодиакален знак. Разбирателството не е мъчно и със зодия Вол, зодия Дракон и зодия Маймуна. Плъхът е много разговорлив и по тази причина ще откри общ език и с представители на зодия Тигър, Змията, Петела, Кучето и зодия Свиня.

За много сензитивните Заек и Овца обаче Плъхът е прекомерно сериозен и внезапен. С Коня също не се схващат задоволително добре, тъй като Плъхът желае сигурност, а Конят има прекомерно самостоятелна природа и с това го смущава.

Интересни закономерности за зодия Плъх

Благоприятния сезон на Плъха е зимата;

Елементът на животното е вода;

Камъкът на зодията е гранит;

Щастливото цвете е нарцис;

Щастливите цветове са бяло, черно и лилаво;

Щастливите цифри са 5, 7, 9.

Известни персони, родени под знака на Плъха, са: Уилям Шекспир, Жул Верн, Волфганг Амадеус Моцарт, принц Чарлз, Жорж Санд, Марлон Брандо, Ив Сен Лоран.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР