Плачейки в болничното легло с маска за пулверизиране на малкото

...
Плачейки в болничното легло с маска за пулверизиране на малкото
Коментари Харесай

Снимки: „Като вдишване на отрова“: Децата в Делхи, силно засегнати от смога

Плачейки в болничното легло с маска за пулверизиране на дребното си лице, едномесечният Айанш Тивари има мощна, натрапчива кашлица. Неговите лекари упрекват лютия въздух, който поразява Ню Делхи всяка година.

Спартанското незабавно поделение на държавната болница Chacha Nehru Bal Chikitsalaya в индийската столица е препълнено с деца, които се борят да дишат. Мнозина имат астма или пневмония, положения, които се усилват, когато замърсяването на въздуха доближи пика си всяка зима в мегаполиса с население от 30 милиона души.

Делхи постоянно се подрежда измежду най-замърсените огромни градове на планетата, с композиция от излъчвания от заводи и транспортни средства, влошени от сезонните селскостопански пожари.

„ Където и да видите, има токсичен смог “, сподели майката на Аянш Джули Тивари, 26, до момента в който люлееше бебето в скута си, пробвайки се да го успокои.

„ Опитвам се да държа вратите и прозорците затворени колкото е допустимо повече. Но това е като да дишаш отрова от самото начало. Чувствам се толкоз безпомощна “, сподели тя, борейки се със сълзите.

В четвъртък равнището на частици PM2,5 – задоволително дребни, с цел да влязат в кръвния поток – надвиши 390 микрограма на пространствен метър, съгласно мониторинговата компания IQAir. Това е повече от 25 пъти дневния най-много, предложен от Световната здравна организация.

Усилията на държавното управление до момента не са съумели да разрешат казуса с качеството на въздуха в страната, а изследване в здравното списание Lancet приписва 1,67 милиона преждевременни смъртни случая на замърсяването на въздуха в най-населената страна в света през 2019 година

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР