ПК на ВСС образува дисциплинарки срещу Мирослав Илиев и още

...
ПК на ВСС образува дисциплинарки срещу Мирослав Илиев и още
Коментари Харесай

Сарафов погна бургаски прокурор заради „Осемте джуджета“

ПК на Висш съдебен съвет образува дисциплинарки против Мирослав Илиев и още шестима

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, по оферти от Борислав Сарафов – и. ф. основен прокурор на Република България, образува седем дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарни санкции на четирима прокурори и трима следователи , оповестяват от институцията след днешното съвещание.

Сред засегнатите е и Мирослав Илиев от Окръжна прокуратура-Бургас. Той бе част от Специализираната прокуратура, която предходната година бе закрита. Именно затова Илиев се оказва прикачен към аферата „ Осемте джуджета “ по следствието на Антикорупционния фонд (АКФ), от кое място идват и проблемите му.

Дисциплинарните производства са формирани по отношение на разпоредената от и. ф. основния прокурор инспекция на всички прокурорски преписки и досъдебни производства , свързани с проблема, прочут в общественото пространство като „ Осемте джуджета “, включително инспекция на правилността и законосъобразността на съответни постановления, както и развиването на съответни преписки, показват от Висш съдебен съвет.

На съображение член 316, алинея 1 от Закона за правосъдната власт прокурорската гилдия образува дисциплинарни производства против Нели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе, Петранка Рабаджиева - следователи в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура; Ивета Маркович – прокурор в Окръжна прокуратура – София; Дилян Деянов – прокурор в Окръжна прокуратура – Перник; Мирослав Илиев – прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас и Кирил Пейчинов – прокурор във Военно-окръжна прокуратура – София.

По дисциплинарното произвеждане против прокурор Илиев е определен посредством чоп дисциплинарен състав: Георги Кузманов – ръководител и докладчик, и членове Пламен Найденов и Стефан Петров.

Борислав Сарафов като посетител на съвещанието на прокурорската гилдия (ПК), е показал, че в направените от него оферти за формиране на дисциплинарните производства става въпрос за тежки нарушавания и безучастие на посочените магистрати, които са довели и до тежки увреждания на престижа на Прокуратурата на Република България .

Припомняме, че Мирослав Илиев бе началник на Районните прокуратури в Ямбол и Карнобат , След закриването на последната той се оказа редови прокурор в Окръжна прокуратура-Бургас.

Илиев е на 47 години, роден е в Елхово и е приключил право в Бургаския свободен университет.

Иначе, парадоксалното е, че името и на самия Борислав Сарафов е свързвано с аферата „ Осемте джуджета “. Преди няколко месеца бяха оповестени фотоси, на които се вижда по какъв начин той си хортува другарски в едноименния ресторант с печално известния някогашен следовател Петьо Петров-Пепи Еврото. Последният е измежду главните настоящи лица в следствието на АКФ.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР