Пиян шофьор в Смолян бе свален от автобус, преди да

...
Пиян шофьор в Смолян бе свален от автобус, преди да
Коментари Харесай

Пиян шофьор бе свален от неизправен автобус преди екскурзия на първокласници

Пиян водач в Смолян бе свален от рейс, преди да подкара първокласници на екскурзия. Той е дал позитивна проба за алкохол директно преди потеглянето, оповестяват от пресецнтъра на Министерство на вътрешните работи и допълват, че пътуването в последна сметка е анулирано, защото транспортното средство се е оказало механически неизправно.

Автобусът е бил предопределен да транспортира първокласници от смолянското Основно учебно заведение „ Проф. доктор Асен Златаров “ до София във връзка довеждане докрай на образователната година. Преди потеглянето обаче на водача е направена проба за алкохол, каквото полицията наложително прави преди всяко проведено пътешестване на деца.

Направеният тест на 49-годиния водач е посочил съществуване на 0.66 промила алкохол. На лидера е бил публикуван ваучър за здравно проучване, като след това е открито, че не е дал кръвна проба. Съставен му е акт и е издадена заповед за лишаване на шофьорската му брошура.

Въпреки че от транспортната компания са изпратили различен лидер на рейса, екскурзията е пропаднала, откакто се оказало, че транспортното средство е неизправно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР