Пиян шофьор с 3,24 промила алкохол в кръвта удари пешеходец

...
Пиян шофьор с 3,24 промила алкохол в кръвта удари пешеходец
Коментари Харесай

Пиян шофьор с 3,24 промила алкохол удари пешеходец в София

Пиян водач с 3,24 промила алкохол в кръвта удари пешеходец и се опита да избяга в столичния квартал „ Бояна “. Пострадалият е незасегнат.

Вчера следобяд автомобил се врязва в преградна стена на постройка в квартала, откакто удря пешеходец. Шофьорът се разминава единствено на метри от будка с охранител.

„ Такива събития се случват, тъй като контролът е кампаниен, законодателството е несъответстващо и липсва законодателство “, сподели в „ Тази заран “ Богдан Милчев от „ Институт за пътна сигурност “.

По думите му всички водачи, които сядат пили зад кормилото, имат голям брой други нарушавания, само че виждат, че им се разминава.

„ Най-често в тези случаи причинителите – над 90% завършват със съглашение в съда. След което не престават да карат без шофьорска брошура, тъй като санкцията първия път е от 100 до 300 лв. и може в никакъв случай да не я заплати “, сподели още Милчев.

Той добави, че казусът е доста сериозен и може да бъде решен само със законодателни промени.

„ Институтът за пътна сигурност “ сме подготвили напълно нов административно углавен развой и ще настояваме депутатите да го одобряват “, сподели Милчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР