Пиян шофьор на автобус от градския транспорт на Пловдив е

...
Пиян шофьор на автобус от градския транспорт на Пловдив е
Коментари Харесай

Задържаха пиян шофьор от градския транспорт в Пловдив

Пиян водач на рейс от градския превоз на Пловдив е задържан за 24 часа, откакто провокира верижна злополука на бул. „ Никола Вапцаров “. Освен, че е карал автобуса в нетрезво положение, при инспекцията се оказало, че няма и нужната подготовка, с цел да ръководи рейса. През миналото денонощие служителите на реда в Пловдив са заловили още един пийнал водач, като са прекратили разразила се свада сред двама тираджии.
Около 9.00 часа, на 1 юли пътни служители на реда реагирали на сигнал от тел. 112 за злополука на бул. „ Никола Вапцаров “ в пловдивския квартал "Кючук Париж ". На място екипът открил, че рейс за публичен транспорт не спазил отдалеченост и блъснал откъм гърба лек автомобил „ Тойота “, който отскочил и се блъснал в лек автомобил „ Субару “.
При инспекцията се оказало, че зад кормилото на рейса бил 46-годишен пловдивчанин, без да има нужната категория. Освен това, дрегерът отчел съществуване на над 1,9 промила алкохол в кръвта му. Мъжът е отведен за едно денонощие в Първо районно управление (на МВР), формирано е бързо произвеждане.
При злополуката леко е потърпевш 63-годишният водач на втората кола. След оказана здравна помощ от пристигналата кола за спешна помощ, мъжът е освободен за домашно лекуване.
Друг солидно почерпен лидер също е отведен в Пето районно управление (на МВР). Извършителят – 36-годишен пловдивчанин, бил заловен към 14.40 часа в жк „ Тракия “, седнал зад кормилото на лек автомобил „ Рено “ с над 2,5 промила алкохол.
По обяд пък чиновник на Трето районно ръководство в Пловдив станал очевидец на разпра сред двама тираджии и незабавно се намесил в прекратяването на спора.
На бул. „ България “ бързо се появил и полицейски патрул, който открил самоличността на мъжете - 38-годишен с „ Шкода “ и 43-годишен с „ Мерцедес “. По първични данни, мотив за скарването сред двамата водачи на товарни коли било засичане по време на придвижване.
Задържан за период до 24 часа е по-възрастният водач, който бил блъснал с колата си няколко пъти откъм гърба „ Шкода “-та. Срещу него е формирано бързо произвеждане за хулиганска демонстрация. По време на случилото се няма потърпевши.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР