Пиян шофьор без книжка е осъден на 16 месеца затвор

...
Пиян шофьор без книжка е осъден на 16 месеца затвор
Коментари Харесай

БГ КУРИОЗ: Шофьор влиза в затвора за подкуп от 11 лв.! Казал на полицаите: Е, тука колкото пари има, да се почерпите...

Пиян водач без брошура е наказан на 16 месеца затвор дейно и 160 лева санкция, тъй като предложил на служителите на реда, които го спрели за инспекция, 11.15 лева рушвет. Куриозното е, че не му е повдигнато обвиняване, че кара, откакто е пил, и без удостоверение за правоуправление.

Строгата присъда е на Окръжния съд в Пазарджик, а казусът е от края на юли, показва "Сега ". Тогава мъжът е спрян за инспекция от автопатрул, до момента в който се движел към Велинград. Според данните по делото служителите на реда получили информация от дежурната част, че към тях се движи пийнал водач. В колата се возели и две от децата на водача, който бил татко на девет деца, написа в делото.

След като бил спрян, мъжът обяснил на служителите на реда, че няма брошура, тъй като от Министерство на вътрешните работи му я взели при предходно нарушаване. Нямал и персонална карта. Полицаите усетили, че мирише на алкохол, и поискали да го тестват, а той почнал да им се моли да почерпи, тъй като другояче щял да влезе в пандиза.

Дрегерът посочил 2.83 промила алкохол, по тази причина водачът бил качен в патрулката и потеглили към районното ръководство. "В момента, в който приближавали постройката на Министерство на вътрешните работи, подсъдимият бръкнал с ръката в предния джоб на панталона си и извадил банкнота и монети и ги хвърлил на предната дясна седалка на служебния полицейски автомобил, като по едно и също време с това споделил: "Е, тука колкото пари има, да се почерпите и в случай че би трябвало, ще ви намеря и ще ви дам още " и "Недейте да ми пишете актове, тъй като ще вляза в пандиза ", написа в правосъдното решение.

По време на делото водачът се е признал за отговорен. Въпреки дребната сума на оферти рушвет съдията не смята, че казусът е малозначителен. "Това закононарушение е ориентирано против активността на държавните органи, чиято функционалност е установяването на административни нарушавания и вероятно закононарушения по придвижване по пътищата, като задачата му е да се стимулират полицейските чиновници да не извършват своите виновни служебни отговорности ", написа в решението. То не е дефинитивно и може да се апелира.

Подсъдимият не е получил условна присъда, тъй като има предходно наказание - бил е 5 месеца в пандиза отново тъй като карал пийнал.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР