Пиян и без книжка 19-годишен младеж си спретна гонка с

...
Пиян и без книжка 19-годишен младеж си спретна гонка с
Коментари Харесай

След гонка в Русе пиян и без книжка младеж заби поршето си в патрулка

Пиян и без брошура 19-годишен юноша си спретна гонка с полицията в Русе и завърши, удряйки джипа си " Порше Кайен " в патрулка, заяви Министерство на вътрешните работи.

Приключението стартира, когато към 14.45 ч. на 14 май постъпил сигнал за лице в нетрезво положение, което карало нападателно лек автомобил в региона на лесопарк " Липник " в русенското село Николово.

Към мястото незабавно са изпратени полицейски екипи, само че в този миг е получена друга информация. Водачът и двама негови спътници се заканили за разпра с жители, които им създали забележка. След това нарушителите  тръгнали с автомобила към Русе.

Органите на реда са били пренасочени в посока града. Те засекли водача, само че той не спрял при подадените звукови и светлинни сигнали от страна на полицията. Гонката траяла по бул. " България " , където 19-годишният още веднъж не е спрял, а обърнал посоката си на придвижване в посока изхода на града към София.

В региона на км 4+200, при разклон за местността " Люляците ", водачът е бил заставен да спре, поради излизащите от местността коли. След прекъсването си обаче, лидерът потеглил обратно и блъснал патрулен автомобил, нанасяйки му вреди.

Полицейските чиновниците не са потърпевши. След удара водачът и пасажерите пробвали да избягат, само че несполучливо. Водачът се оказва 19-годишен от гр. Ветово, а пасажери били двама мъже на 23 и 30 години от същия град, само че познати на полицията. При инспекцията на водача е открито, че той е недееспособен и дал позитивна проба за алкохол, като уредът е отчел 1.72 промила. Младежът отказал кръвна проба. Проверката за опиати дала негативен резултат.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс и член 325, алинея 3 вр. алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

19-годишният е арестуван за 24 часа, а работата по случая продължава.
 17-годишен без брошура си спретна гонка с полицията в Пловдив
17-годишен без брошура си спретна гонка с полицията в Пловдив

Младежът е арестуван за 24 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР