Пиян и агресивен мъж вилнял в нощта срещу петък в

...
Пиян и агресивен мъж вилнял в нощта срещу петък в
Коментари Харесай

Пиян опря ножица в шията на сестра от спешното отделение във Велико Търново

Пиян и нападателен мъж вилнял в нощта против петък в Спешното поделение на Великотърновската болница, опрял ножица в шията на здравна сестра и заключил всички порти на незабавното, държейки я като пленник. Наложило се охранители да разбият вратата, с цел да го обезвредят.

Всичко почнало малко след среднощ след получен сигнал в Спешна помощ за човек, паднал на улицата. Линейка докарала 62-годишният алкохолик в незабавното, той бил целия ожулен и екипът опитал да му окаже помощ, само че мъжът почнал да буйства. Отказвал да бъде откаран на рентген и да го изследват на скенер. " Беше безусловно несъответстващ и демонстрираше дива експанзия. Крещеше: " Убийци, желая да си вървя! ", само че нямаше по какъв начин да го пуснем, тъй като излизайки на улицата, можеше да го удари кола, или да има вътрешни контузии. Той е наша отговорност ", описа потърпевшата сестра Красимира Йорданова.

На промяна бил напълно женски екип – доктор Янева и здравната сестра Красимира Йорданова. Те потърсили съдействието на полицията. Униформените пристигнали и помогнали мъжа да бъде завързан на леглото. Това помогнало за укротяването на пияния пациент краткотрайно и екипът съумял да му постави абокат и да вземе кръв.

" Пред вратата нямаше други пациенти към този момент и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента самичък за няколко минути и внезапно чух мъжки глас да приказва. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи против мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. " Изпи ли ми кръвчицата, в този момент ще те убия ", крещеше ", връща се в ужаса сестрата.

Жената изпаднала в безпомощно положение, почнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, само че мъжът бил заключил и трите порти. Стигнала до телефона и в суматохата си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава защитата на болничното заведение разрушила вратата хвърлила се върху несъответстващия пациент и го обезвредила.

" Аз бях заложничка на този мъж.В живота си съм преживявала ужасни неща, само че за пръв път изпитах такъм потрес ", добави Красимира.

С паник бутона било извикано подкрепление от охранителната компания и служители на реда. Оказа се обаче, че мъжът не е задържан, нито му е формиран сигнален протокол или акт за безчинство.

" Поискано е подпомагане от охранителите за преодоляване на обстановката, по тази причина служителите на реда не са взели отношение ", изясни представителят на ОД Министерство на вътрешните работи Марияна Христова.

От болничното заведение ще сезират прокуратурата за нападението против медицинския екип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР