Pixel 6 скоро ще има по-достъпна версия, която ще запази

...
Коментари Харесай

Pixel 6a – пет очаквания този смартфон да е успешен


Pixel 6 скоро ще има по-достъпна версия, която ще резервира основните му преимущества
(снимка: Google)

Изминаха шест месеца от стартирането на флагманския смарт телефон Pixel 6 и в този момент е време да излезе неговата a-версия в междинния клас. Вече се знае много за идния модел, с помощта на изтеклите информации за съставни елементи, функционалности и даже фотоси на смарт телефона.

Официалното показване на Pixel 6a може да стане още на конференцията за разработчици Гугъл I/O идващия месец. Според експертните оценки, този смарт телефон има най-малко 6 характерности, които оправдават покупката му.

Тензорен процесор на Гугъл

Говори се, че идващият Pixel ще има същия чипсет като съществуващата серия Pixel 6. Това значи наложително съществуване на тензорен процесор Гугъл Tensor CPU. Първият личен чипсет на Гугъл може да не е най-бързият на пазара, само че обезпечава водеща продуктивност на Pixel 6, която би била още по-впечатляваща на още по-ниска цена.

Въпреки това, Pixel 6 имаше своите проблеми и неточности, които можеше и трябваше да бъдат отстранени. Новият смарт телефон сигурно ще в профил известните дефекти и по тази причина е чакам с оптимизъм от почитателите на марката.

Смартфон с добра камера

Същите източници, които ни карат да имаме вяра, че идният Pixel 6a на Гугъл ще се зарежда от Tensor процесор, споделят, че новият смарт телефон от междинен клас ще има същия хардуер на камерата като Pixel 5a. Тази алтернатива наподобява по-малко реалистична, тъй че Pixel 6a може да предложи камера с нови датчици.

Камерата на 6a несъмнено би трябвало да бъде до това, което ни предлага Pixel 6
(снимка: Google)

Pixel 5a, сходно на Pixel 5 преди него, употребява датчик Sony IMX363 в главната си камера. Всъщност до серията Pixel 6 всеки телефон Pixel от трето потомство употребява еднакъв датчик на Sony. Гугъл съумя да изтръгне от IMX363 всичко, което можеше, само че в този момент е време за смяна. Камерата несъмнено би трябвало да бъде обновена и покрай това, което ни предлага Pixel 6.

Много години актуализации на Android

По-рано телефоните Pixel получаваха повече актуализации, в сравнение с Android устройствата на всеки различен производител. Но неотдавна Samsung даде обещание четири години актуализации на Оценка за съвместимост и пет години корекции на сигурността за определени модели Galaxy. Това по-добре спрямо трите години актуализации на Android за Pixel 6 и 6 Pro, даже при пет години актуализации на сигурността.

Всички желаят Pixel 6a да излезе най-малко със същия ангажимент за актуализации като Pixel 6 – три години за Android и пет години за сигурността. Има упования за 4 години актуализации на Pixel 6a, плюс още една година за Pixel 6 и 6 Pro. Едно е ясно сигурно – несъмнено няма вид a-моделът да се актуализира по-дълго от базовия.

Телефон с безжично зареждане

Безжичното зареждане е едно от тези хубави неща, които постоянно са липсвали на телефоните от серия а на Гугъл. Като се има поради, че миналогодишният Pixel 5a беше първият Pixel a, който се предлага с номинална водо- и прахоустойчивост, остава вярата, че моделът 6a също ще бъде първи – във връзка с безжичното зареждане. Това ще притегли купувачи и ще подтиква развиването на линията. Особено в случай че поддържа второто потомство Pixel Stand.

Висока периодичност на освежаване на екрана?

Би било отлично 6a да предложи както безжично зареждане, по този начин и по-бърз екран, само че това наподобява нереалистично. Ако би трябвало да избираме сред двете, бързият екран наподобява има преимущество.

Днес не е извънредно да забележим даже бюджетни телефони като Samsung Galaxy A13 за 250 $ с 90Hz панели. В този съответен модел самият екран не е страховит, само че Pixel 6a с 60Hz екран ще наподобява стар, даже и да коства колкото миналогодишния Pixel 5a – $450.

В момента Pixel 5a е необикновено сложен за приемане за множеството хора в света – разполагаем е единствено в Съединени американски щати и Япония. Докато Pixel 6 и 6 Pro се оферират на доста повече места. По-широката наличност на Pixel 6a би била печеливша за всички.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР