pixabayОтмениха всички полети на берлинското летище заради стачка. Тя е

...
pixabayОтмениха всички полети на берлинското летище заради стачка. Тя е
Коментари Харесай

Отмениха всички полети на берлинското летище

pixabay

Отмениха всички полети на берлинското летище поради стачка. Тя е предизвикана от продължаващ спор за заплащането и изискванията на труд, съобщи Анадолската организация.

" Поради оповестената предупредителна стачка на летище Берлин-Бранденбург през днешния ден не са вероятни никакви пътнически полети ", се споделя в изказване на летищния оператор.

" От засегнатите пасажери се изисква да се свържат със своята самолетна компания или туристическа организация за информация по отношение на презаверката и различните благоприятни условия за пътешестване ", съобщи операторът.

Стачката принуди летището да анулира към 300 полета, а близо 35 000 пасажери са наранени от спирането, съобщи БГНЕС.

Стачката стартира в 3:30 ч. локално време и ще продължи до 23:59 ч., оповестяват от синдиката „ ver.di “. В стачните дейности вземат участие чиновници от летищната компания, службите за наземно обслужване и службите за сигурност на въздушни превоз.

Профсъюзът, който съставлява към 6 000 чиновници на летище Берлин-Бранденбург, упорства за 500 евро повече на месец, нарастване на заплатите, което да компенсира растежа на инфлацията, и други усъвършенствания в изискванията на труд. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР