Pixabay Ако Топлофикация София не плати дълга си до 25 октомври,

...
Pixabay
Ако Топлофикация София не плати дълга си до 25 октомври,
Коментари Харесай

131 млн. лв. трябва да плати ТЕЦ София на Булгаргаз, ако ли не - спират кранчето

 Pixabay Ако " Топлофикация София " не заплати дълга си до 25 октомври, то може да бъде спрян газа до сдружението – т.е. до " Булгаргаз ", и даже компанията да желае, да не може да направи доставки на който и да е, освен на " Топлофикация София ", предизвести шефът на газовото сдружение Николай Павлов пред bTV.

" Не имам вяра да се стигне до прекъсване на синьото гориво за " Топлофикация София “, означи обаче Павлов.

В четвъртък сдружението предизвести, че можа да се стигне наложително преустановяване на контракта за доставка на природен газ с " Топлофикация София ", в случай че не бъдат погасени отговорностите на столичното парно. Целта на това писмо е да се откри решение, сподели шефът на   " Булгаргаз “.

Павлов избегна да даде съответен отговор дали " Булгаргаз “ на въпроса дали ще бъдат прекратени доставките за " Топлофикация София ", в случай че не се откри решение за възнаграждение на дълга.

По думите му отговорностите на столичното сдружение са 131 милиона лв., което прави 30% от приходите на " Булгаргаз “ и се случва всяка година по това време този дълг нараства и стига до 200 милиона. Въпреки това Павлов означи, че газовото сдружение е на облага.

" Всички останали клиенти на " Булгаргаз “ си заплащат. Ако в Европа не си плащаш, ти стопират газа “, съобщи Павлов и означи, че в този момент обстановката е доста сложна поради нарасналите цени на синьото гориво на интернационалните пазари.

Въпреки рецесията в международен мащаб  " Булгаргаз " е обезпечил задоволително гориво за своите клиенти и то на по-добри цени от тези сега в Европа, безапелационен е Павлов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР