pixabay.comМармотът Фил от град Пънксътоуни, щата Пенсилвания, прогнозира, че пролетта

...
pixabay.comМармотът Фил от град Пънксътоуни, щата Пенсилвания, прогнозира, че пролетта
Коментари Харесай

Мармотът Фил прогнозира, че пролетта ще дойде рано тази година

pixabay.com

Мармотът Фил от град Пънксътоуни, щата Пенсилвания, предвижда, че пролетта ще пристигна рано тази година.

Малко след изгрева на слънцето през днешния ден той изпълзя от дупката си на хълма Гоблърс Ноб край градчето, което се намира на към 100 километра от щатската столица Пистбърг, и не видя сянката си. Това значи, че пролетта ще пристигна рано, обясниха членовете от така наречен Вътрешен кръг на косматия метеоролог, предава Българска национална телевизия. 

Около 10 хиляди души се събраха в очакване на прогнозата на Фил. Негови " доближени " го разсъниха, нетърпеливи да узнаят дали мармотът ще види сянката си. Легендата гласи, че в случай че Фил я види, то зимата ще продължи още шест седмици, а в случай че не - пролетта ще подрани.

Губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро разгласи, че фамозният мармот е новият формален метеоролог на щата. Фил доста по-често предсказва по-дълга зима, в сравнение с ранна пролет, напомня Асошиейтед прес. Миналата година федерална организация направи обзор на данните и установи, че точността им е към 40 %.

Традицията за предсказание на времето на 2 февруари, в който в Съединени американски щати се отбелязва Денят на мармота, датира от 1887 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР