[Pixabay.com] Днешният пазар на труда е по-предизвикателен от всякога и

...
[Pixabay.com] Днешният пазар на труда е по-предизвикателен от всякога и
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

[Pixabay.com] Днешният пазар на труда е по-предизвикателен от всеки път и не е чак толкоз елементарно да си намериш работа, само че това не значи, че би трябвало да се съгласявате на всяко предложение, което получите. Имайте самоуважение и си поставете някакъв най-малко от условия пред бъдещия ви шеф. Освен това наложително би трябвало да обърнете внимание на някои от предупредителните сигнали, преди да вземете решение дали да приемете офертата, която получавате.

Първото и може би най-важно нещо е да потърсите информация за работодателя - освен с цел да се подготвите за изявлението, само че и с цел да прецените до каква степен той фактически е постоянен и добър. Това е изключително годно за по-малките и не чак толкоз познати компании. Лош сигнал е, когато не можете да откриете нищо за компанията в интернет. В днешно време съвсем всяка организация към този момент има личен уеб страница и даже профил в разнообразни обществени мрежи.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ако работодателят желае от вас да поемете някакви работни задължения или пък да му давате пари, преди да сте подписали контракт, това несъмнено е червен байрак, с който не би трябвало да допускате компромис - отклонете офертата незабавно.

Ако денят и часът за изявлението се трансформират на няколко пъти, това също би трябвало да е сигнал за вас, че може би не сте се запътили към вярното място. Не се примирявайте със сигнали за липса на добра организация и приоритизиране на дилемите.

Не правете взаимни отстъпки и в случай че усетите жестоко отношение по време на изявлението за работа. Все отново това се чака да бъде човекът/хората, с които ще работите.

И не на последно място - заплатата. Поинтересувайте се какво е заплащането на конкурентните компании. Ако заплатата, която ви дават обещание, е в пъти по-ниска, а вие имате нужната подготовка и опит, може би е по-добре да продължите да търсите. Все отново положителните работодатели почитат вашето време и професионални качества и ви заплащат това, което заслужавате.

Добрата вест е, че има работодатели, при които няма да имате сходни провокации. Препоръчваме ви да прегледате настоящите топ разгласи на Karieri.bg:

EVN България търси:
Експерт, околна среда

KPMG търси:
Web Designer
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional

The American College Of Sofia търси:
A Full - Time Teacher In Physics
A Full - Time Intern In Mathematics

ScaleFocus търси:
Finance Business Partner
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР