Пивоварна в Мюнхен е намерила нов начин да се справи

...
Пивоварна в Мюнхен е намерила нов начин да се справи
Коментари Харесай

Бира срещу олио! Как мюнхенска пивоварна си набавя мазнина за пържене на шницели -

Пивоварна в Мюнхен е намерила нов метод да се оправи с дефицита на олио за готвене в Европа - клиентите заплащат бирата си със слънчогледово олио и по този начин бирарията си обезпечава огромни ресурси за пържене на шницели, споделя Ройтерс.

Тъй като Украйна и Русия реализират към 80% от международния експорт на слънчогледово олио, доста европейски страни, в това число Германия, страдат от дефицит, откакто Русия нахлу в прилежащата страна през февруари.

Мениджърите на пивоварна " Гизингер ", която се намира в южния град Мюнхен, считат, че имат отговор на този въпрос, като оферират на феновете на бирата литър от обичаната им напитка против същото количество слънчогледово олио.

" Цялото нещо се появи, тъй като в кухнята просто свърши олиото и по тази причина би трябвало да сме изобретателни ", споделя шефът на заведението Ерик Хофман.

Бутилките с рапично и слънчогледово олио постоянно липсват от рафтовете на супермаркетите в Германия, а доста магазини лимитират броя на бутилките за един клиент.

" Набавянето на олио е доста мъчно... в случай че се нуждаете от 30 литра на седмица, а вместо това получавате единствено 15, в един миг към този момент няма да можете да изпържите шницел ", споделя Хофман и прибавя, че до момента клиентите са разменили 400 литра.

Докато литър бира коства към 7 евро в немските кръчми, еднолитрова бутилка слънчогледово олио се продава на дребно за към 4,5 евро - което прави офертата изкушаваща за доста клиенти.

Клиентът Мориц Балер купува 80 литра слънчогледово олио в Украйна по време на пътешестване за доставка на филантропична помощ, като разменя пратката си за осем каси бира за рождения си ден.

" Кампанията е готина ", споделя той. " Можем да се сдобием с евтина бира и да, пивоварната Giesinger също е подкрепена ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР