ПИТСБЪРГ (AP) — Преди Duquesne да изпадне в баскетболна анонимност

...
ПИТСБЪРГ (AP) — Преди Duquesne да изпадне в баскетболна анонимност
Коментари Харесай

Мартенска лудост: Много преди Duquesne да прекара 47 години в анонимност, прогресивният подход доведе до слава

ПИТСБЪРГ (AP) — Преди Duquesne да изпадне в баскетболна анонимност и съвсем пет десетилетия от това, което треньорът Кийт Дамброт единствено на смешка разказва като „ тъга “, имаше популярност.

Много.

Дамброт е чул приказките от първа ръка от татко си Сид, надзирател и вълшебник на снимачната площадка в екипите на херцозите от началото на 1950 година, които бяха постоянни в топ 10 на AP и реализираха огромен триумф след огромен триумф в Националния шампионат с предложения, който имаше по-голяма тежест на национално равнище от шампионата на NCAA по това време.

Duquesne доближи тези шеметни висоти, до момента в който играеше със лист, който символизира метода на дребния католически университет към расовото и религиозно разнообразие.

Херцозите от 1954 година, които излязоха на пода при разпродаден концерт Медисън Скуеър Гардън, с цел да се изправи против Светия кръст на финалите на NIT, включваше напълно черно предно поле в лицето на Дик Рикетс, Флетчър Джонсън и Сихуго Грийн и задно поле, споделено от Сид Дамброт и Мики Уиноград...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР