Шелдън Джетър е обявен за главен заподозрян в убийството на Рейчъл ДелТондо

...
ПИТСБЪРГ — Убийството на Рейчъл ДелТондо привлече национален интерес, но
Коментари Харесай

ПИТСБЪРГ — Убийството на Рейчъл ДелТондо привлече национален интерес, но пет години след като тя беше застреляна на алеята на майка си, никой не е изправен пред съда . Сега окръжният прокурор на окръг Бийвър най-накрая назовава основен заподозрян - въпреки че някои се съмняват какво е отнело толкова време.

Изминаха пет години от убийството на Рейчъл ДелТондо и няма арестувани. Сега окръжният прокурор потвърждава това, което повечето хора вече вярват: че Шелдън Джетър е „главният заподозрян“.

Непосредствено след убийството през май 2018 г. името му изникна – Шелдън Джетър, младото изоставено гадже на Рейчъл ДелТондо, беше разпитан от полицията и след като други потенциални заподозрени бяха изключени, стана основният фокус на разследването.

осъден за убийството на своя приятел Tyric Pugh. Но адвокатът на Джетър, Майкъл Сантикола, казва, че изявлението на Лозиер само показва неуспеха му да събере достоверно дело срещу клиента.

„За мен това е отчаяние от името на офиса на окръжния прокурор“, каза Сантикола.

Защо сега? Защо след всички тези години районният прокурор най-накрая прави тези изявления? Лозиер е изправен пред преизбиране през ноември.

Опонентът му на предстоящите избори казва, че изявленията му не са нищо друго освен политически.

KDKA-TV съобщава от години, че Шелдън Джетър е главният заподозрян за убийството на ДелТондо, но до момента се налага окръжният прокурор Дейвид Лозиър да го потвърди. Съперникът му в предстоящата надпревара смята, че знае защо.

"Не мисля, че има някакво съвпадение в момента на това, фактът, че изборите са след по-малко от три месеца", каза кандидатът за окръжен прокурор Нейтън Бийбъл.

След това опитвайки и осъждайки Джетър в друг случай - убийството на Тирик Пю - Лозиер все още не е повдигнал обвинения срещу никого в убийството на ДелТондо. Нейтън Байбъл, кандидатът на Демократическата партия за окръжен прокурор, казва, че липсата на съдебно преследване е проблем и изявленията на Лозиер са опит да отклони тази критика.

„Това със сигурност е черна точка в досието му като окръжен прокурор. Мисля, че има много въпроси без отговор и мисля, че това е неговият начин да се опита да хвърли нещо там и да се надява, че ще остане ,” се казва в Библията.

След като елиминираха други заподозрени, следователите са прекарали безброй часове, съсредоточавайки усилията си върху Джетър и Лозиер е готов да разпечата заповеди, показващи техния случай – GPS и доказателства за наблюдение, които според него показват, че Джетър дебне ДелТондо в нощта на убийството. Но той казва на KDKA-TV, че няма доказателства, за да постави Джетър директно на сцената и ще публикува награда за всеки, който може да предостави тези доказателства.

И Лозиер защити назоваването на Джетър като основен заподозрян, като каза, че уверява семейство ДелТондо, че случаят се преследва.

"Нямаше да се справя, ако не беше некоректно, мисля, че семейството трябва да знае къде се намираме в това", каза той.

Но Библията казва, че ако Джетър бъде обвинен, изявленията на Лозиер могат да застрашат правото му на справедлив процес.

„След изявление като това, не виждам как този случай може да бъде съден в окръг Бийвър“, каза Библ.

Но докато казва, че се опитва да даде утеха на семейство ДелТондо, Лозиер очевидно е превърнал убийството на Рейчъл ДелТондо и липсата на арест в основен проблем в борбата си за преизбиране.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР