Пицата се явява най-добрият стимулатор за повишаване на производителността на

...
Пицата се явява най-добрият стимулатор за повишаване на производителността на
Коментари Харесай

Кой е най-добрият мотиватор за работа ?

Пицата се явява най-хубавият стимулатор за повишение на продуктивността на труда и работи по-добре от паричните хонорари, откри американски академик, представен от изданието " Вайс " и ДАРИК.

Разработката е дело на американския психолог Дан Ариели, водещ експерт в региона на поведенческата стопанска система. Той провел опити в цех за компютърни чипове в Израел. В началото на работната седмица участващите в тестванията получили електронни известия, в които им се обещавали бонуси за изработването на несъмнено количество чипове всеки ден.

Вариантите били три - пица, 30 $ или хвалба от началника. Една четвърт от участниците били отделени в контролна група, която не получила никакви известия и продължавала да се труди в нормален режим.

След първия ден на опити най-хубавият мотиватор се оказала пицата, която повишила продуктивността на труда с 6,7 % спрямо контролната група.

Благодарностите на началството нараснали продуктивността с 6,6 %. Паричното заплащане, за удивление на всички, подтикнало продуктивността едвам с 4,9 %.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР