Питейният язовир „Среченска бара" е с почти максимален обем, съобщиха

...
Питейният язовир „Среченска бара" е с почти максимален обем, съобщиха
Коментари Харесай

Язовир „Среченска бара“ е пълен почти до ръба

Питейният язовир „ Среченска бара " е с съвсем оптимален размер, оповестиха от "Водоснабдяване и канализация " в Монтана.
В момента в язовира, от който пият вода жителите на десетки селища в областите Враца и Монтана, има 15 370 000 кубика, а оптималният му размер е 15 500 000 кубика.
Населението в област Монтана се доставя с питейна вода от общо 192 водоизточника, които се стопанисват е експлоатират от ВиК Монтана. При някой сега има проблеми и това постанова да се вкара режим, или да се разчита на водоноски.
Заради нараснало наличие на манган сега на водоноски разчитат хората в село Долно Линево. Вече трета година с водоноски се кара питейна вода и в бойчиновските села Громшин, Кобиляк и Бели брег. Това се постанова поради високото наличие на арсен във водата от централната тръба. ВиК – Монтана е разкрила чиста вода и има подготвеност да пусне нов източник, само че към момента върви процедура по узаконяването му и стартирането в употреба.
С режим живеят хората в село Златия. Там казусът е пониженият дебит на двата източника, които зареждат селото. Вече е изработен сондаж за нов водоизточник и тече процедура по узаконяването му. До тогава в селото на четни дати от 7 до 13 часа чешмите текат във високата част на селото, където са кметството и учебното заведение, а на нечетни дати в същите часове вода има в ниската част, където е детската градина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР