Питейната вода за община Дупница скача с повече от 2

...
Питейната вода за община Дупница скача с повече от 2
Коментари Харесай

Питейната вода в Дупница може да скочи с над 2 лв. за кубик

Питейната вода за община Дупница скача с повече от 2 лв. за пространствен метър съгласно бизнес проекта на районния ВиК оператор " Кюстендилска вода ". Сега в града и 16-те села заплащат по 1,37 лв. за куб. метър, за 2023 година цената става 3,65 лв. за куб. метър.

Пак съгласно бизнес проекта цената на водата в Дупница и общината за 2024 год. става 3,66 лв., за 2025 година - 3,87, а за 2026 година 4,03 лв. за куб. метър.

Досегашната цена на питейната вода в общината е 1,37 лв. за куб. метър и не е променяна от 12 години. Това е резултат от към момента неизяснения статут на ВиК-Дупница. Първо през юни 2019 год. съветниците взеха решение сдружението да се причисли към " Кюстендилска вода ", след това трансформираха решението си и гласоподаваха за напускането му. Това административно не е станало, даже в бизнес проекта е записано ВиК-Дупница да стане 100% член на " Кюстенсилска вода " до края на 2024 година

Дали съветниците ще одобряват и новата цена и присъединението, ще се взема решение на съвещание тази седмица. За 25 април пък  е планувано съвещание и на " Кюстендилска вода " в която към този момент членуват 8 от 9-те общини в района. ВиК-Дупница е с насъбрани отговорности над 1 млн. лв., сдружението на процедура е във банкрут и е със запорирани банкови сметки, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР