Питейната вода в Брегово не е застрашена от замърсяване към

...
Питейната вода в Брегово не е застрашена от замърсяване към
Коментари Харесай

Питейната вода в Брегово не е застрашена от замърсяване

Питейната вода в Брегово не е застрашена от замърсяване все още, разяснява пред БНР шефът на Видинска област Албена Георгиева след изключително съвещание на спешния щаб. Обявеното бедствено състояние остава до нормализирането на ситуацията .

" Беше ни докладвано от представители на ВиК Видин, че заплаха от замърсяване на питейната вода за момента няма . Има помпена станция, която е наоколо до залетите площи, само че към нея е прекратено електроподаването. Вода към популацията се подава от помпена станция " Брегово 1 ". Тя работи, тъй че на този стадий няма никакво терзание за популацията ", изясни Георгиева и добави, че хората би трябвало да са спокойни.

 Видинската община Брегово е в бедствено състояние от равнището на река Тимок
Видинската община Брегово е в бедствено състояние от равнището на река Тимок

Кметът се тормози от замърсяване с тежки метали

Служители на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Видин са направили оглед на дигите на река Тимок край Брегово . Набелязани са сериозните сектори, като е уголемен процепът в една от тях за по-бързо оттичане на водата назад в Тимок. След като премине проблематичната обстановка, от Напоителни системи ще подхващат ограничения за укрепване на дигите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР