Питейна вода тече от разваления кран в градинката до Четвъртък

Питейна вода тече от разваления кран в градинката до Четвъртък ...

Кубици вода изтичат в канала до Четвъртък пазара


Питейна вода тече от разваления кран в градинката до Четвъртък пазара между улиците „Цар Самуил”, „Цар Калоян” и „Ангел Кънчев”, увеличавайки загубите на В и К – ЕООД, а съответно и сметките на абонатите. Куриозът е, че водата се излива върху паважа, а не в градинката, където цялата трева е изсъхнала, сякаш е пустиня.Алек Тиморян , който работи на ул. „Ангел Кънчев”, алармира „Марица” за течовете, които според него продължават вече четири месеца.

„Кой е отговорен за това престъпление? Кой плаща тази вода? Няколко пъти сезирах В и К – Пловдив, но реакция няма. Докато персонално от ръководството на дружеството не започнат да събират пари за изтичането на водата, проблемът няма да се реши. На час се губят минимум кубик и половина вода. Нека шефът на В и К да сметне колко пари са отишли за този период на вятъра”, разгневено коментира Тиморян.

Главният инженер на В и К Антон Гълъбов увери, че в графика е предвидено отстраняване на аварията и че ремонтът е планиран за днес. „Имаме много аварии и реагираме най-напред там, където е особено важно”, каза инж. Гълъбов.

Преди време в градинката зад Четвъртък пазара имаше бензиностанция, но тя отдавна не работи. От обекта са останали шахти , бетонирани площадки и стар павилион, около който се образува цяло сметище - маркучи, кашони, тротоарни плочки, жици. Голям бетонов цилиндър е превърнат в кош за отпадъци, около храстите са струпани вехтории.

Боклучарник - обобщава ядосано Алек Тиморян.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg