Питейна вода се лее вече месец в пловдивския квартал „Кючук

...
Питейна вода се лее вече месец в пловдивския квартал „Кючук
Коментари Харесай

Питейна вода се лее месец в „Кючук Париж“ СНИМКИ

Питейна вода се лее към този момент месец в пловдивския квартал „ Кючук Париж “, оплакват се живеещите в региона. Аварията е по ул. „ Индустриална “ тъкмо против зала „ Олимпиада “. Водата извира отдолу под тротоарните плочки и отива към павираната улица.



„ Кои знае какъв брой кубици вода се е изгубила. Сигурно е корозирала тръбата, само че толкоз време мина и никои не идва да в профил казуса. Когато се обадих до ВиК ми споделиха, че знаят и толкоз “, жалва се пловдивчанин.



От водното сдружение обясниха, че течът е от водопроводно отклоняване, което е планувано за ремонт, само че тъй като е дребна повреда към момента не са стигнали до отстраняването й. Проблемът със забавянето идва от там, че ВиК разполага единствено с шест екипа за премахване на повреди и те се праща предпочитано на по-големите такива.



„ Днес да вземем за пример, всичките ни екипи бяха на терен – имахме 6 огромни повреди на етернитови водопроводи. Стараем се да се отзовем на всички места допустимо най-бързо, само че водопроводът в града е сред 50 и 60 годишен и много постоянно се пука “, изясни инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР