Питчерът на Синсинати Редс Майкъл Лорензен записа името си в

...
Питчерът на Синсинати Редс Майкъл Лорензен записа името си в
Коментари Харесай

Играч на Синсинати повтори Бейб Рут почти век по-късно

Питчерът на Синсинати Редс Майкъл Лорензен записа името си в бейзболната история паралелно до това на иконата Бейб Рут. 27-годишният риливър стана първият състезател през последния съвсем един век, който печели победа на възвишението, удря хоумрън и играе в аутфилда в един и същи мач от МЛБ. Предишният подобен е точно Бамбино на 13 юни 1921 година при триумфа на Ню Йорк Янкис с 13:8 против Детройт Тайгърс.

Лорензен (W 1-4) го реализира тази нощ при 8:5 против гостуващия Филаделфия Филис. Той влезе да хвърля в 7-ия и остана на хълма в 8-ия, като за два ининга позволи един шлагер и една точка – хоумрън на Джей Брус в 7-ия.



Питчерът се реваншира в офанзива в долната част на 8-ия ининг, когато изстреля двоен хоумрън и оформи крайния резултат. След това Лорензен се реалокира в централния аутфилд, откъдето изгледа по какъв начин сътрудника му Райсел Иглесиас (S 29) затваря мача с 10 хвърляния и три бързи аута.

" За мен това е просто една занимателна дребна статистика. Като всяка бейзболна статистика – заключи Лорензен. – Не се вълнувам доста от сходни статистики, само че знам, че за доста хора те значат доста. За мнозина други пък звучи готино. Определено съм поласкан да бъда част от това. Но нямаше да имам такава опция, в случай че Дейвид Бел не беше необятно скроен. "



Дейвид Бел е мениджърът на Синсинати, който разяснява: " Беше занимателно да му дам тази опция. Той има убеденост, че може да излезе и да го направи. А най-важното е, че Майкъл не престава да тренира батиране, даже когато не получаваше такива шансове през годината. Ние разчитаме на него като питчер, само че той постоянно е бил квалифициран да способства и в нахлуване. "

Хоумръни за Редс удариха още Джоуи Вото и Хосе Иглесиас – за соло обиколки против стартера на Филис Аарън Нола в 1-вия ининг и против риливъра Хосе Алварес (L 3-4) в 7-ия. Вото приключи с общо 2 RBI, откакто прибра рънер и с двоен шлагер във 2-рия. В същата офанзива Аристидес Акино вкара още 2 точки за " алените " с дабъл. За " филитата " с по 2 RBI се регистрираха Джей Ти Реалмуто и Логан Морисън.



Синсинати Редс - Филаделфия Филис 8:5
ст. " Грейт Америкън "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ФИЛАДЕЛФИЯ
0
0
0
0
4
0
1
0
0
5
7
0
СИНСИНАТИ
1
4
0
0
0
0
1
2
Х
8
9
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 4 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Тексас Рейнджърс 4:1
Кливланд Индиънс - Чикаго Уайт Сокс 8:6
Бостън Ред Сокс - Минесота Туинс 6:2
Канзас Сити Роялс - Детройт Тайгърс 5:4
Оукланд Атлетикс - Лос Анджелис Ейнджълс 4:0

Национална лига

Вашингтон Нешънълс - Ню Йорк Метс 4:8
Питсбърг Пайрътс - Маями Марлинс 6:5
Сейнт Луис Кардиналс - Сан Франциско Джайънтс 8:9
Аризона Дайъмъндбекс - Сан Диего Падрес 4:1
Лос Анджелис Доджърс - Колорадо Рокис 7:3

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР