Питчерът на Ню Йорк Янкис Си Си Сабатия спечели първи

...
Питчерът на Ню Йорк Янкис Си Си Сабатия спечели първи
Коментари Харесай

Сабатия спечели първа плейофна победа от 2012 г.

Питчерът на Ню Йорк Янкис Си Си Сабатия завоюва първи мач в плейофите на МЛБ след 5-годишна пауза. Грамадният левичар създаде 6 ининга за домакинската победа с 8:1 против Хюстън Астрос в третия дуел от финала на Американската лига. Първият триумф на " янките " в серията до 4 победи щеше да е шътаут, в случай че гостите не се бяха разписали почетно при 1 навън в последния ининг.

Сабатия (W 1-0) даде 3 шлагера и 4 бази за боли, без да допусне точка, направи 5 страйкаута и слезе от възвишението след 99 хвърляния. За 37-годишния деец това бе трети старт отвън постоянния сезон тази година след двата против Кливланд Индиънс в дивизионната серия, в които остана незабележим за статистиката. Предишната победа на Си Си в елиминационен мач бе през 2012 година против Балтимор Ориолс.



Тод Фрейзиър и Аарън Джъдж удариха тройни хоумръни, Чейс Хедли вкара точка с индивидуален шлагер, а домакините се разписаха и при уайлд пич.

Резултата откри Фрейзиър с троен изстрел против стартера на " астронавтите " Чарли Мортън (L 0-1) във 2-рия ининг. Останалите точки за Ню Йорк влязоха в 4-тия, при 2 аута. С рънери на първа и трета Мортън даде RBI-сингъл на Хедли, след което изпълни базите, като уцели Брет Гарднър. Питчерът бе заменен с Уил Харис, който незабавно пусна нова точка, мятайки топката чак на бекстопа. Де факто, по този начин риливърът се избави от огромен шлем, тъй като три хвърляния по-късно Джъдж трансферира оградата вляво за 8:0.



След това двата тима си разменяха нули в осем следващи отбрани, до момента в който в отварянето на 9-ия ининг офанзивата на Астрос най-накрая не проби булпена на Янкис. Делин Бетансес трябваше да затвори мача, само че бе заменен, без да направи навън, откакто небрежно пусна две разходки.

На негово място влезе Томи Кейнли и незабавно зареди базите, давайки индивидуален шлагер на Камерън Мейбин. След като направи страйкаут против Джордж Спрингър риливърът подари точка на гостите с база за боли и RBI за Алекс Брегман. Но искрицата вяра на тексасци угасна незабавно, тъй като Кейнли накара Хосе Алтуве да удари дабъл плей.



Победата на нюйоркчани значи, че на ст. " Янки " сигурно ще се изиграят всичките вероятни три мача от този край в АЛ. Следващите две срещи са през днешния ден и на следващия ден вечер и в случай че домакините завоюват най-малко една от тях, ще пренесат серията назад на ст. " Минит Мейд Парк " в Хюстън. Там ще се проведат евентуалните мач №6 и мач №7 в петък и събота.

ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Хюстън Астрос 8:1 (1-2 в серията до 4 победи)

ст. " Янки "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ХЮСТЪН
0
0
0
0
0
0
0
0
1
1
4
0
НЙ ЯНКИС
0
3
0
5
0
0
0
0
Х
8
7
1

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР