Питчърът на Янките, който хвърли перфектен мач, влиза в програма за лечение на алкохол и може да не се върне през 2023 г.

...
Питчърът на Ню Йорк Янкис Доминго Герман, който беше на
Коментари Харесай

Питчърът на Ню Йорк Янкис Доминго Герман, който беше на върха на света на бейзбола, след като направи перфектен мач през юни, доброволно се съгласи да постъпи на стационарно лечение за злоупотреба с алкохол и беше поставен в списъка с ограничения на MLB, съобщи отборът в сряда.

Герман се е сблъсквал със злоупотребата с алкохол в миналото и каза, че във вторник се е появила „по-скорошна ситуация“, каза генералният мениджър на Янкис Брайън Кашман.

Cashman не предостави подробности за ситуацията, но я нарече „сериозен проблем“.

„Надяваме се, че стъпките, които се предприемат днес, ще му бъдат от полза през останалата част от живота му. … В момента просто се тревожа за човека и за най-близкото семейство“, каза Кешман пред репортери преди мача на отбора срещу Тампа Бей Рейс в сряда.

Не се очаква Херман да играе отново този сезон, добави Кешман.

„Сега той се занимава с най-важните въпроси, които стоят точно пред него“, каза Кашман.

 ОУКЛАНД, КАЛИФОРНИЯ – 28 ЮНИ: Доминго Герман №0 от Ню Йорк Янкис се изправя срещу Оукланд Атлетикс в края на първия ининг в RingCentral Coliseum на 28 юни 2023 г. в Оукланд, Калифорния. (Снимка от Thearon W. Henderson/Getty Images) ОУКЛАНД, КАЛИФОРНИЯ – 28 ЮНИ: Доминго Герман №0 от Ню Йорк Янкис се изправя срещу Оукланд Атлетикс в края на първия ининг в RingCentral Coliseum на 28 юни 2023 г. в Оукланд, Калифорния. (Снимка: Thearon W. Henderson/Getty Images) Теарон У. Хендерсън/Гети изображения

През юни 30-годишният Герман влезе в книгата на рекордите, като направи първия перфектен мач в MLB от близо 11 години по време на победата на Янкис с 11-0 над Оукланд Атлетикс.

Това беше едва 24-ият перфектен мач в историята на висшата лига и първият, откакто питчърът на Сиатъл Маринърс Феликс Ернандес направи такъв срещу Рейс на 15 август 2012 г.

Херман игра в понеделник срещу Тампа Бей Рейс, като влезе в мача с облекчение, след като беше одраскан от началото преди първото подаване. Той хвърли пет нулеви ининга при загубата на отбора с 5-1.

Герман има рекорд 5-7 с 4.56 ERA в 19 старта този сезон.

„Изключително важно е Доминго да се съсредоточи изцяло върху здравето и благосъстоянието си. Ще уважаваме неприкосновеността на личния му живот, докато той започва този процес“, се казва в изявление на янките.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР