Питбулът Зарк, който на 14 юли нахапа стопанката си, нейния

...
Питбулът Зарк, който на 14 юли нахапа стопанката си, нейния
Коментари Харесай

Социалните мрежи полудяха заради питбула, нахапал стопанката си

Питбулът Зарк, който на 14 юли нахапа стопанката си, нейния другар и треньора, който се занимаваше с него, не е бил раздразнителен от електрически нашийник, тъй като подобен не е употребен.

Пострадалата собственичка на кучетото пък е била предизвестена, че животното е склонно към експанзия.

Това стана ясно след последните изказвания и мнения към ориста на питбула в обществените мрежи и по медиите.

"За да спестим бъдещи последващи спекулации - осиновителите на Зарк, с който стана случай в неделя, бяха подбрани от нас и бяха предизвестени за допустима демонстрация на експанзия, защото бяхме осведомени с предходния му живот и че е нахапал собственичката си.

Въпреки риска, те взеха решение да дадат късмет на Зарк за ново начало и поеха отговорността да се заемат с неговото образование. "

Това написаха във Фейсбук страницата си от "Осинови питбул от подслон ", които се занимават с разходки на питбулите в приюта за кучета в Горни Богров.

Инцидентът стана на 14 юли в столичния квартал "Бояна ". Кучето нахапа стопанката си, приятеля й, както и треньора, който се е занимавал с него. Раните на потърпевшата са обработени в "Пирогов " и тя е освободена за домашно лекуване.

Треньорът на питбула Лъчезар Планински изрично отхвърли изказванията, че при работата с кучето е употребен електрически нашийник, което е провокирало нападателната реакция.

"Потърсиха ме за работа с кучето, когато към този момент няколко пъти имаше случаи на проявена експанзия. Проведохме към 4 съвещания, след което кучето стартира внезапно да се усъвършенства. Стопаните бяха доста удовлетворени споделиха, че това е радикално друго животно ", описа Планински, представен от Нова телевизия.

По думите му питбулите се превъзбуждат елементарно. Дори първичният подтик да е обич, той може да се трансформира в експанзия, защото кучето не се усеща. Кучето е почнало да скача по стопанката си от предпочитание за игра, при което тя споделя "не ".

Въпреки това кучето не се преценява с командата и продължава да търси обич. Тя още веднъж му споделя "не ", което води до смяната от превъзбудено положение към експанзия, изясни треньорът.

Нашийникът на животното се е скъсал и по този начин то се е озовало на булеварда. Кучето е прибрано от "Екоравновесие " и още веднъж се намира в подслон в София, този път в квартал "Връбница ", където управата ще реши каква ще бъде ориста му.

Преди това питбулът е прекарал 4 месеца в приюта в Богров. Доброволците обявиха, че в този интервал кучето не е проявявало експанзия, по тази причина и то е било обещано за осиновяване.

"Кучето не е било употребявано за боеве. Явно предходната му собственичка не се е погрижила задоволително добре за възпитанието му, което е асъдействало за държанието му ", сподели по-рано Явор Гечев от "Четири лапи ".

"Обръщали сме се със препоръки към преприятието за назначение на треньор, обръщали сме се с молба за подпомагане от треньори и организации, занимаващи се с питбули, само че за жалост безрезултатно.

Единствено Лъчезар се отзова на молбата ни да стане доброволец- треньор в приюта с цел да работи с проблематичните кучета и постоянно с отлични резултати ", допълват от "Осинови питбул от подслон ".

Питбулът е подобаващ за домакински любим, в случай че се гледа, както би трябвало. Но това важи за всички кучета. Бих посъветвал всеки, който си взема куче, да се запознае с породата. След това да реши дали е в положение да се наложи над тази порода. Дори и да я познаваме, отново би трябвало да сме деликатни, поучава зоопсихологът Александър Георгиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР