Питбул нападна жестоко малко дете в София. Инцидентът е от

...
Питбул нападна жестоко малко дете в София. Инцидентът е от
Коментари Харесай

Питбул нахапа брутално по главата 4-годишно дете

Питбул атакува грубо малко дете в София. Инцидентът е от 1 април и се е случил в градинка сред блоковете в квартал " Триъгълника ". 4-годишното момиченце е с тежки ухапвания по главата, а родителите са в потрес след случая.

Кучето е било без намордник и каишка и атакува дребната Дарина, до момента в който е на разходка с татко си и чичо си.

" Ухапването беше от едното до другото ухо откъм гърба на врата ", сподели майката Габриела Кирова пред " България он ер ".

Майката схваща какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, с цел да изиска ЕГН-то на детето, тъй като е признато в " Пирогов ". Прекарва в противошоковата зала над 3 часа. Налага се и интервенция.

" След като мина интервенцията, докторът пристигна и ми сподели, че раната не е една, а 4, има две фрактури на черепа и че сме късметлии, че ципата на мозъка е здрава. И е уплашена надлежно, което няма по какъв начин да не е по този начин ", добави дамата.

На другия ден след случая притежателите на питбула са се свързали с нея.

" Обаждането на собственичката ме разстрои доста и ме шокира, тъй като тя искаше от мене да не помни на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е, а даже не се поинтересува по какъв начин е детето ", описа още Габриела пред Българска национална телевизия и беше безапелационна, че ще търси наказване за стопаните, които познава.

По думите й това е контузия за цялостен живот. Състоянието на Дарина към този момент е устойчиво и тя се възвръща у дома, само че с нея работи психолог.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев разяснява, че такива случаи има доста и виновността е напълно на притежателя на кучето, тъй като когато си вземе такова куче, той би трябвало да вземе ограничения и да защищава обществото и по тази причина законът вменява такава отговорност не на кучето, а на притежателя.

" Собственикът носи наказателна отговорност при подобен случай, при който има междинни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук насетне полицията и прокуратурата би трябвало да проверяват този случай и да потърсят отговорност от притежателя ", сподели още Гечев.

Инж. Георги Александров от районното кметство в " Надежда " сподели, че когато се вършат инспекции от районната администрация, се сформират актове и санкции, а при такива тежки произшествия това не удовлетворява родителите на потърпевшите и те избират да се обръщат към полицията.

" Проверки се вършат както по сигнали, по този начин и регулярно всеки месец. За предходната година са направени 71 инспекции, при всяка една се сформира констативен протокол, а при разкриване на нарушавания се сформират констативни актове на стойност към 100 лв. ", изясни още инж. Александров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР