Питбул нападна и уби друго домашно куче в София, съобщава

...
Питбул нападна и уби друго домашно куче в София, съобщава
Коментари Харесай

Питбул уби друго домашно куче в София

Питбул атакува и умъртви друго домашно куче в София, оповестява Нова телевизия.

Инцидентът е станал към 10.30 часа тази неделя. Стопанката на убития йоркширски териер го разхождала в градинката пред входа ѝ в кв. " Сухата река ", когато животното било нападнато.

Питбулът бил без каишка, намордник и без собственик на място . Стопанката споделя, че агресивното животно размятало домашния ѝ любим повече от 15 минути.

На помощ се притичал комшия на пострадалата, а синът ѝ пристигнал на място, позвънил на тел. 112, само че питбулът не бил открит. Потърпевшото семейство подало тъжба до прокуратурата.
 Питбул атакува и умъртви друго куче в Южния парк в София
Питбул атакува и умъртви друго куче в Южния парк в София

Кучето-нападател е бил0 съпроводено от 11-годишно момче

В групата на квартала във Facebook друга жена по-рано денем предизвестява, че брачният партньор ѝ и кучето им също се натъкнали на въпросния питбул, който опитал да нападне и техния домакински любим от порода померан.

От Столичната община показват, че до тях не е достигнал сигнал , само че увериха, че когато това се случи, ще извършат инспекция на притежателя и събитията на случая и ще бъде формиран акт за нарушаване.

От там регистрират, че през септември екипите на Столичния инспекторат са създали близо 150 инспекции на притежатели на домашни любимци . Проверките са осъществени в градски паркове и зелени площи, където се разхождат домашни кучета. Установени са нарушавания в паркове " Надежда ", " Гео Милев " и " Южен парк ". Съставени са пет акта за водене на куче без мотив. По постъпили тъжби и сигнали са формирани седем акта за нарушавания, които са за открити произшествия с кучета и хора.

Проверки се правят както по график, по този начин и след тъжби на жители за проблеми при разходките на кучетата. Проверява се за съществуването на паспорт и микрочип, водене на мотив и с намордник за огромните и нападателни породи кучета, както и за разхождане на избраните от кметовете на региони места, разчистване след животното.
 Питбул умъртви собственичката си във Варна
Питбул умъртви собственичката си във Варна

Случаят се проверява под надзора на прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР