Питбул кавалер и американско були идват за първи път в

...
Питбул кавалер и американско були идват за първи път в
Коментари Харесай

Руски питбул кавалер и американско були идват за първи път в Пловдив

Питбул джентълмен и американско були идват за първи път в Пловдив този уикенд за присъединяване в интернационалните киноложки изложения, които ще се проведат в Международния панаир. Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в напълно друга светлина своята порода, за която се счита, че е свирепа и войнствена.

Посетителите ще се убедят, че питбулите са с отзивчив манталитет и може да бъдат доста добре възпитани, до момента в който в ръцете на несъответствуващ притежател даже и най-кроткото куче става „ бойно “, разясняват специалисти от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), който провежда ревюто. Участие в него ще вземат и представители на малко познатата у нас порода „ Американско були “. В превод от британски „ були ” значи гамен или хулиган, а самата порода е основана в Съединени американски щати през 90-те години на 20-и век. Нейните представители са едри и пъргави, с огромни солидни глави, голям гръден панер, доста здрави кости и мускули и по тази причина постоянно ги оприличават на културисти. В Пловдив ще дойдат първите такива кучета, отгледани в български разплодник. Освен това на панаира в Пловдив ще може да се видят и екземпляри от редките и забавни породи „ Мерл “ и „ Голддаст йоркшир териер “, показани за първи път от наши селекционери.

Над 300 елитни кучета от близо 40 породи ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2017 този уикенд в Международния панаир в Пловдив. Надпреварата ще е съпроводена от спортна стратегия по аджилити, смирение и фризби-фристайл, а публиката ще се забавлява и с състезанията за най-хубава развъдна двойка, най-хубав разплодник, дете и куче (за деца до 12-годишна възраст), млад хендлер. Всички искащи могат да получат оценки за породност на своите домашни любимци. Финалите за Световната киноложка купа ще стартират с дефиле на участниците от 11 часа в събота пред палата 7, а награждаването на спечелилите е в ранния следобяд на същия ден. В неделя ще се организира национална киноложка галерия за всички породи за купата на клуб „ Любители на кучето “-Пловдив, която също ще предложи атракции за посетителите. В палата 8 на панаира те ще могат да видят и национална галерия на цветни и фигурни канари, в която участват над 350 екземпляра.

 20pl4002-3-american-bully-1  20pl4002-1

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР