Питате се какъв е проблемът с хартиените бюлетини, като в

...
Питате се какъв е проблемът с хартиените бюлетини, като в
Коментари Харесай

„Демократично“ да върнат хартиените бюлетини е същото като „демократично“ да ти махнат ключалката на вратата

Питате се какъв е казусът с хартиените бюлетини, като в цяла Европа си ги употребяват?

Питате се: нали сме народна власт, за какво да няма избор – и по този начин, и по този начин, и машина, и хартия? 

Питате се: за какво ни занимавате с бюлетини, ние по този начин или другояче не считаме да гласуваме?

По реда на питанията:

В цяла Европа си ги употребяват, да, само че то е като да питаш за какво в Швейцария си оставят колите отключени, а ние не можем? Айде бе, не можем ли и ние? Ами не, не можем и ние да си оставяме колите отключени. Да изяснявам ли за какво? 

Демокрацията е тънък баланс сред благоприятни условия и самоконтрол. Свободата ти дава опция да се развиваш, тъй като никой не те лимитира, само че би трябвало да си кадърен да се самоограничаваш.

Това, че можеш да направиш нещо, не значи, че би трябвало да го направиш, в случай че то е нездравословно за другите. Например: това, че имаш независимост на словото, не значи, че би трябвало да я използваш, с цел да сееш ненавист, като плашиш хората с измислени врагове, а след това да направиш партия, която им дава обещание да ги пази от измислените врагове. Това, че имаш независимост на изразяването, не значи, че би трябвало да я използваш, с цел да възхваляваш диктаторски режими. И по този начин нататък. 

Като живееш в страна, в която партиите заплащат, с цел да „ броят “ гласовете на негласували, че даже и покойници, на тяхната сметка, ще се наложи да се лишиш от хартиената бюлетина, тъй като тя е малка врата към подправяне на изборите. 

Казват, че машините били такава малка врата. Не е правилно. И до момента в който ИМА доказателство по какъв начин се прави измамата с хартиената, към момента НЯМА доказателство по какъв начин става машинация с машина. Само едното врякане, че „ става машинация “ не е доказателство. 

Машината пази информацията по кое време някой се опита да манипулира резултата. Кой пази тази информация, когато на хартия гласоподават покойници? Човешкият фактор е постоянно малка врата към повече корупция. 

Особено у нас. 

Ще изтъквам някогашния министър на електронното ръководство на Република България Божидар Божанов, той може да го изясни по-добре:

„ С хартиена бюлетина става същото – пускат се бюлетини от името на негласували гласоподаватели. Машината обаче пази информация за това по кое време е вкарана картата за гласоподаване, тъй че за разлика от на хартия, тук това е откриваемо нарушаване. Затова ние предложихме да се разгласява журнала на събитията. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не го поддържаха “.

По тематиката с една друга опорка, отново Божанов:

„ „ Дневникът е фалшифициран демонстрира операция “ – тъкмо противоположното, това демонстрира, че в случай че има каквото и да било разминаване във флашките (дали поради дефектирала флашка или поради опит за слагане на манипулирана флашка), машината открива това и стопира изборния ден. Това известие ни споделя, че машината се пази от операции “.

И, несъмнено, обичаното в последно време – „ ТЕХНИТЕ машини “. Така мнозина от хартиената коалиция назовават машините за изборите, като „ техни “ ще рече: на Политическа партия и Демократична България, посочени като врагове. 

Слушайте, това е обичана част (пак Божанов):

„ „ Техните машини “ – това го разясних през вчерашния ден. Министерският съвет на ГЕРБ гласоподава да купи машини. ЦИК в предходен състав, доминиран от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и с ръководител от квотата на ГЕРБ ги поръчва “.

А в този момент де?

Да забележим и какво е мислила госпожа другарката Нинова преди единствено две години (две, не двайсет!): 

Стенограма () от 16 септември 2020 година:

„ КОРНЕЛИЯ НИНОВА: Затова през днешния ден се обръщам към всички народни представители, само че и към българските жители, с цел да знаят какво се случва. Призовавам: приемете нашите оферти за само и единствено машинно гласоподаване като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини.
ПРЕДСЕДАТЕЛ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА: Времето, госпожо Нинова! “

Отново: а сега де?

Днес Нинова и другите приятели от Столетницата настояват, че са „ ЗА “ демокрацията – да има и хартия, и машини. Обаче това не е правилно, Нинова през 2020 година споделя: „ …приемете нашите оферти ЗА ЕДИНСТВЕНО И САМО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ КАТО ГАРАНЦИЯ ЗА ЧЕСТНОСТТА НА ИЗБОРИТЕ И НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ С ВЪВЕЖДАНЕ НА ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ “.

По принцип, не е хубаво да се лъже. 

Може би по тази причина не можем да си имаме хубави неща в страната. Сигурно и по тази причина не можем да си оставяме колите отключени?

Кой знае?



Какво остана от листата с питания…?

А, да, последното: „ за какво ни занимавате с бюлетини, ние по този начин или другояче не считаме да гласуваме? “

Ако нямаше такива операции, врътки, нагаждания, натаманявания, смени на позиции, мачкане на парламентаризма и осакатяването на процеса на ръководство с съмнения за измами, може би хората нямаше да са отвратени и нямаше да се заричат да не гласоподават. Та…? 

Ето какви са проблемите – не е номерът да има И хартиена, И машина, тъй като се обезсмисля съществуването на машините, които пазят информацията за измамите. Има ли хартия, има късмет за приспособяване на гласове на хора, които не са дали своят вот, да отидат за дадена партия (дори и умряли хора да „ гласоподават “). И изобщо не е народна власт, а номер. Все едно да ти кажат, че е „ народна власт “ да имаш „ избор “: да ти махнат ключалката на вратата у вас, само че самата врата да ти я оставят (отключена) – демократично имате избор и ти, и крадците, какво се оплакваш, нали имаш врата, единствено дето не е заключена, нищо изключително. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР