Питане защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив

...
Питане защо се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив
Коментари Харесай

Иван Тотев от парламентарната трибуна: Защо се бави довършването на Околовръстното на Пловдив?

Питане за какво се бави довършването на Околовръстното шосе на Пловдив направи през днешния ден от парламентарната естрада националният представител от ГЕРБ инж.. Той зададе въпрос на служебния министър на районното развиване за какво се бави изборът на реализатор на строително-монтажните работи на обект: Път II-56 " пътен възел Скобелева майка " – път II-86, макар че е разгласен за обект с национално значение с решение на държавното управление на ГЕРБ.

" Брутният вътрешен артикул на Пловдивска област е 9.65 милиарда лв.. Регионът ни е икономическото сърце на България и транспортната му съгласуваност е от изключителна значимост ", съобщи депутатът инж..

Той попита годни ли са още офертите на участниците, заложени ли са средства за реализирането на обекта и дали са завършили отчуждителните процедури.

" Въпреки уверението, което получих от министър Комитова, че в бюджета на АПИ за 2022 година ще бъда заложени средства за обходния път на Пловдив, недоумявам обаче за какво е това закъснение при избора на реализатор, който се бави от края на март. Гражданите и вложителите имат потребност от бързото дотъкмяване на обекта ", съобщи националният представител от Пловдив и член на ИК на ГЕРБ.

В отговора на служебния министър на Министерство на регионалното развитие стана ясно също, че би трябвало да се изготви и нов парцеларен проект на кръстовището на село Ягодово, който предхожда отчуждителните процедури.

" Ще проследявам осъществяването на този значим за Пловдив и района план ", безапелационен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР