Питане относно бъдещето на автомагистрала Черно море“ е отправено от

...
Питане относно бъдещето на автомагистрала Черно море“ е отправено от
Коментари Харесай

Варненски депутати с питане към министър за магистрала „Черно море“

Питане по отношение на бъдещето на автомагистрала „ Черно море “ е отправено от варненските депутати от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили към министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Това оповестиха самите те на конференция в морската столица, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Повод за отправения въпрос е, че към този момент повече от половин година има закъснение на дейностите в посока осъществяване на автомагистралата.

“Въпреки че имаше прочут прогрес, в последните 7 – 8 месеца има застои. Магистрала „ Черно море “ е извънредно значима, както за Варна, по този начин и за отбранителната дарба на страната. Оттам ще пристигна и втори Аспарухов мост и ще се развият връзки с „ Хемус “, разяснява Бранимир Балачев.

Депутатите са внесли запитване до районния министър и по отношение на построяването на обходния път на Провадия, посредством които ще бъде отклонен трафика с тежкотоварни коли, който сега минава през самия град. Проектирането е спряно по време на предходното държавно управление на Кирил Петков и в този момент би трябвало да се случи отначало. Това разяснява Славена Точева от ГЕРБ.

Въпрос е насочен и във връзка развиването по прехвърлянето на собствеността на терена на някогашната циркова площадка, върху които има проекти да се построи постройка за Съдебна палата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР