Питане от инж. , общински съветник от ППГОС Автентична лява

...
Питане от инж. , общински съветник от ППГОС Автентична лява
Коментари Харесай

Дали община Пловдив е готова да се справи с подобна криза?

Питане от инж., общински консултант от ППГОС " Автентична лява Българска социалистическа партия “ отностно готовността на Община Пловдив за справяне с бедствия и повреди:

" Уважаеми господин кмете,

В последните дни погледите на всички българи са ориентирани към последствията от бедствието, сполетяло села от общините Карлово, Калояново и Марица. Дали повода за бедствието е напълно в природата, в неспособността и нежеланието на институциите за обезпечаване на съответни ограничения за предварителна защита или е цялост от двете, занапред ще би трябвало да се обясни.

Засегнатите обитаеми места са прекомерно близо до град Пловдив, с цел да си позволим да не обърнем внимание за това дали община Пловдив е подготвена да се оправи с сходна рецесия и дали изобщо разполага с нужните запаси, изразено в профилирана техника и особено подготвени екипи, каквито видяхме Община София да изпраща в първите часове от нещастието. 

Във връзка с гореизложените обстоятелства, нашето запитване към Вас включва следните въпроси:

С какви и какъв брой на брой единици профилирана техника разполага Община Пловдив и какво е тяхното техническо положение? 

С какъв брой подготвени индивида за справяне с рецесии, подбудени от бедствия и повреди, разполага Община Пловдив и на какъв интервал от време им се организират тренировки по възможни сюжети за вероятни бедствия и повреди? 

Какви ограничения за предварителна защита е подхванала Община Пловдив за рисковете от наводнения, с вероятен извършител река Марица и/или от територията на прилежащите общини " Родопи " и " Марица "? 

Кога е извършено последното образование на органите на изпълнителната власт и другите държавни органи? 

Кога е извършено последното годишно образование на популацията за отбрана при бедствия и под каква форма? 

Планът за отбрана при бедствия на община Пловдив е признат на 5 декември 2019 година, след тази дата подхванати ли са стъпки за неговото актуализиране, направено на съответен разбор на рисковете?

Моля за писмен и вербален отговор на моето Питане, който да бъде оповестен на идващото съвещание на Общински съвет – Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР