Питаме Борисов вярно ли е, че Министерски съвет се готви

...
Питаме Борисов вярно ли е, че Министерски съвет се готви
Коментари Харесай

Нинова: Защо Борисов не иска пари от концесионера на летище София?!

Питаме Борисов правилно ли е, че Министерски съвет се готви да отсрочи осъществяването на отговорностите на концесионера на летище " София " с 10 години, само че не и на правата му.
Това попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група.

Какви са проектите на концесионера за летище София?
Какви са проектите на концесионерът " Соф Кънект " за летище София за идващите 35 години? Вчера беше подписан договорът от транспортния...

Прочети повече
В началото на декларацията си Корнелия Нинова упрекна ГЕРБ, че залагат мини след себе си.

" Става дума за концесията на летище " София ", стратегически обект за националната сигурност на България ", сподели Корнелия Нинова. Тя напомни дейностите на Българска социалистическа партия по тематиката през годините.
" Правителството подписа тази договорка и самодоволно се похвали какъв брой е преференциална за страната. През май 2020 година концесионерът удостовери офертата и уговорките си по контракта за вложения, работни места и инфраструктура. Сега имаме въпрос към премиера Борисов.

Вярно ли е, че все пак удостоверение на уговорките Министерски съвет се готви да отсрочи осъществяването на отговорностите на концесионера с 10 години, само че не и на правата му, тъй като в случай че е по този начин се получава следното: концесионерът ще влезе във притежание, стартира редуциране на служащи, ще се покачат летищните такси, които ще заплащат пасажерите. Ето за какво края на октомври на 2020 година изпълнителният шеф на столичната аерогара издаде заповед. От нея излиза наяве, че такса пасажер да вземем за пример по интернационална линия се усилва от 7 евро на 11, което е над 60 % ", сподели още Нинова.
По думите ѝ 10 години концесионерът ще печели и 10 години няма да направи 1 лева вложения.

" Ето този случай може да е емблема на ръководството на Борисов ", уточни Корнелия Нинова.
Според нея държавното управление прави нов подарък на компанията като отсрочва отговорностите ѝ за още 10 години. Тя попита на какъв брой дребни компании са отсрочили отговорностите поради ковид рецесията.

" На нито една несъмнено, само че осигурявате на огромните, на концесионерите, които в тази рецесия би трябвало да оказват помощ - отсрочване на отговорностите. Какво се получава - на дребните, на междинните самоосигуряващите се българи да вземат заеми, на огромните да усилват таксите на хората и да не си заплащат отговорностите. На огромните привилегии, на дребните отговорности и заеми ", съобщи Нинова, представена от Фокус.
Тя изясни, че ето този модел Българска социалистическа партия желае да промени, в който прикрито и подмолно малко на брой се облагодетелстват.

" И още - смяната ще бъде такава. Обектите от голяма важност за национална сигурност няма да се отдават на концесия, както е в съвременна и стопански развита Европа. Те ще се стопанисват и ръководят от страната без да се крадат, а приходите от тях ще се употребяват от българските жители ", добави още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР