Питали ли сте се дали приемате различните от вас? Колко

...
Питали ли сте се дали приемате различните от вас? Колко
Коментари Харесай

РазличниТЕ: Лилия и Кирил Райков – треньори с мисия

Питали ли сте се дали приемате другите от вас? Колко в действителност са по-различни те? От какво имат потребност?

Често се случва да подминаваме с лекост, да махаме с ръка и да си мислим, че какво ме интересува, нали аз не съм друг, нали не съм като тях.

Изглежда, че най-различен си, когато те застигне някоя тежка диагноза, когато внезапно загубиш смисъл и се молиш за малко вяра и приятелско рамо. Точно тогава се появяват те - треньорите Кирил и Лилия Райков, които са избрали да бъдат от страната на РазличниТЕ, без боязън и съмнение. Защото задачата им е да дават.

В света, в който живеем все по-трудно ни е да накараме хората да спрат да бъдат неприятни и единственото, което ни остава е да им покажем по какъв начин да бъдат положителни - с персоналния си образец. Точно това съумяват да създадат Лилия и Кирил, които са избрали да оказват помощ на деца с аутизъм посредством самодейността " Треньори с задача ". Идеята се ражда, когато двамата гостуват на група за деца със специфични потребности от Прогресивното учебно заведение.
 Снимка 507755
Източник:

За наша наслада имаше бърз отклик и за малко време успяхме да организираме екип от сътрудници с огромни сърца, споделят двамата треньори пред ТОПСПОРТ . По думите им доста бързо са събрали екип от 15 треньори, които са приели идеята като своя.

На въпрос за какво са избрали да оказват помощ точно на децата с аутизъм, Лилия и Кирил са безапелационни, че една от главните аргументи е, че хората не са наясно какъв брой е значимо да се приобщават тези деца, с цел да бъдат обществени и да водят един естествен и здравословен метод на живот. Именно спортът е най-подходящият инструмент в този случай, акцентират двамата треньори.

Лилия и Кирил разясняват, че не вършат разлика сред " специфичните " деца и " естествените ". Просто методът е друг. Методиката на подготовка е една и съща - всичко минава през играта. Единствената разлика е, че при децата от аутистичния набор не може да има конструкция на тренировката и ние се водим от тях. Но резултатът е еднакъв, даже при тях е още по-забележим, споделят още те пред ТОПСПОРТ .
 Снимка 507757
Източник:

Двамата експерти акцентират, че имаме все по-голяма потребност от уроци по човещина и последователност, тъй като живеем в забързан свят, заобиколен от технологии, работа и стрес, които ни карат да забравяме съществени полезности като човещина, почитание, взаимност и покорност.

Трябва да си оказваме помощ и да се развиваме дружно. Да се почитаме и да споделяме, безапелационни са Лилия и Кирил.

Затова споделят, че персоналната им задача като треньори и персони, е да извадят най-хубавото от всеки един човек, както физически, по този начин и духовно.

Със сигурност персоналният им образец въодушевява да се научим да одобряваме другите не като кусур на обществото, а като неговото обаяние. Защото и те са живи същества, и те дишат, само че по-важното е, че и те мечтаят. А за фантазиите няма разнообразни!

Ето и кои са Лилия и Кирил Райков:

Лилия Райков - Основател и основен треньор в 2sport4life

Започва да се занимава с плуване още преди да е проходила. Завършва Националната спортна академия. Професионалната ѝ спортна кариера минава като национална състезателка по художествена гимнастика. По-късно специализира като треньор на бременни и дами, които се възвръщат след раждане.
 Снимка 507756
Източник:

" Моята задача е да стимулирам колкото може повече хора да живеят по-активен и здравословен метод наживот, справяйки с натовареното всекидневие и неутрализирайки напрежението ".

Кирил Райков - Основател и основен треньор в 2sport4life

Любовта му към спорта го води в баскетболната зала. Като професионален играч става първенец на България и Норвегия. След като приключва баскетболната си кариера става треньор. Завършва НСА и изкарва редица интернационалните курсове, в които усъвършенства уменията си, с цел да оказва помощ на искащите да упражняват за реализиране на по-добра физическа и ментална форма.
 Снимка 507759
Източник:

" Моята задача в живота е да оказа помощ на колкото се може повече българи по света да живеят деен и здравословен метод на живот. И да това не е просто факсимиле. Аз не съм просто фитнес инструктор, а наставник, който дава персонален образец ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР