Пита се защо? Отговорът е елементарен. Защото там се концентрира ...

Пита се защо? Отговорът е елементарен. Защото там се концентрира

Рашков: Шеф на пътна фирма превел 21 млн. лв. към ОАЕ, а бивш министър на Борисов - подчинен на наркотрафикант

" Пита се за какво? Отговорът е обикновен. Защото там се концентрира големи финансови запаси-по друг метод с друг генезис, тъй че ние ще имаме идентични казуси при отговорностите на Министерството на вътрешните работи за провеждането на почтени избори ", добави той.

По думите на Рашков обвиняванията, че той играе функцията на “ПР на държавния глава Радев” са “безпочвени”.

" В община Кирково има отправена опасност от един жители против различен, че би трябвало да гласоподава за Движение за права и свободи в противоположен случай следват някакви закани. Заплахите или принудата някой да гласоподава за съответна партия са най-разнообразни, някои от нашите политици са се специализирали в използването на разнообразни начини в купуванете и продаването на гласове.Българският жител е под напън да гласоподава за избрана партия.

На предходните избори, общото мнение е, че криминалният избор е свален с към 30%, само че ние сме уверени от Министерство на вътрешните работи, че това не е целият размер на престъпност, обвързвана с провеждането на избори. Критиката идва основно от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защото там силата на закона оказа най-мощно въздействие. "-разяснява Рашков.

Относно сигнала на Карадайъ към Брюксел за оскърбление на избирателите на Движение за права и свободи от страна на Рашков министърът разяснява: " Подобни упреци са безусловно безпочвени и те не приказват добре за този политик, той се разминава с правдата умишлено.

Аз неведнъж съм отправял зов към Движение за права и свободи, в случай че има такива данни, да ги предадат на Министерство на вътрешните работи, а в случай че нямат упование на Министерство на вътрешните работи, да ги предадат на прокуратурата, на която евентуално имат по-огромно такова. Аз очаквам някоя конструкция от Брюксел да провери, с цел да може и ние да предоставим материали за запознаване, в последна сметка и ние се започвали следствия по този мотив-партиите да печелят по непочтен метод. "

" Заплахите са да вземем за пример в следната форма и наличие, че когато се върнат на власт и не престава изречението... И да внимават, “защото когато се върнат на власт..” Това е опасността. Тук няма съмнение в това, че някои наши политически партии са привикнали във времето обратно да печелят по безусловно непочтен метод с финансови средства с неразбираем генезис. "-сподели министърът.

" Нашият основен прокурор е артикул на политическата власт. Нека не забравяме до каква степен стигна прокуратурата в разкриването на тези подиуми с пачките и кюлчетата. Сега има данни за закононарушения, които миришат на асфалт. Да сте чули да са подхванати някакви дейности сега? Прокуратурата нищо не е създала, тъй като там би засегнала ползите на някогашните ръководещи ", разяснява Бойко Рашков.

" Един прочут и популярен, може би и жилест, пътностроител от началото на годината е превел 21 милион лв. към Обединени арабски емирства. Това не е индивидуален случай. Нямам поради същия човек и откакто сходни суми се изпращат отвън страната, ние след това се чудим от кое място да се намерят пари за заплати, лекари и така нататък Нито един от притежателите на компаниите, които са строили обособени сектори от пътищата в нашата страна, не се яви персонално в Министерство на регионалното развитие и благоустро при министър Комитова и да потвърди с документи-дължи ли страната нещо на тяхната компания или не. Те предпочетоха вместо да се явят персонално, да изпратят служащите с машините.. Това приказва единствено по себе си тяхната вина. Един от тях е и този, по този начин не му е платила страната за неговата активност, че е превел 21 милиона в Обединените арабски емирства. След няколко дни ще обявим всичко, за което ме питате, тъй като считам че нашето общество би трябвало да е известено ".-разкри Бойко Рашков.

" Един чиновник, който преди 10-12 година е бил на по-ниски равнища, бил е открит в едни нерегламентирани контакти с наркотрафикант, много прочут, този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи.. ", разкри още той.

„ Разбира се, по времето на Борисов. В момента не мога и няма да ви кажа името на този министър, само че материалите са в Министерство на вътрешните работи, аз се срещнах с тях персонално. Въпросът е-по какъв начин желаете да се борим със сериозната престъпност, когато Борисов е пазил такива хора? Как ще стане битката с престъпността. И неговото име ще стане прочуто в най-скоро време ", добави той

" Аз съм министър на вътрешните работи на Република България и съм задължен да извършвам своите отговорности по закон. Ако на някой му се коства, че върша политическа пропаганда или работя за някого, аз не мога да спра това да става, въпреки всичко аз съм министър, назначен от президента ", приключи Рашков.

Източник: frognews.bg