Пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона

...
Пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона
Коментари Харесай

Митничари спипаха пистолет и 106 бойни патрона в дамска чанта

Пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона откриха наши митничари в дамска чанта на пътничка – българска гражданка. Въоръжената дама с букви Н.Л. била хваната на Митнически пункт Лесово, до момента в който се опитвала да пресече българо-турската граница преди зазоряване, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Оръжието е намерено от митничарите на 28 август, в към 04:10 ч., на трасе " Входящи леки коли ". Колата, с българска регистрация идвала от Турция. В зоната за митнически надзор водачът и пътничката в автомобила - и двамата български жители, са оповестили, че нямат нищо за обявление.

По метода за разбор на риска транспортното средство е селектирано от митническите чиновници за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности в дамската чанта на пътничката с букви Н.Л. е намерено огнестрелно оръжие - револвер без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.

Шофьорът на автомобила с букви Ю.Ч. е декларирал след това, че револверът и патроните са негови. Оръжието и боеприпасите са конфискувани и е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас.

При щателната инспекция на транспортното средство митническите инспектори откриват и укрити във фабрични кухини в багажника и под аварийна гума общо 2040 къса /102 кутии/ контрабандни цигари от три разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол. Цигарите също са конфискувани, като за тях е формиран акт против водача на автомобила за откритото административно нарушаване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР