Пистата Силвърстоун ще бъде едно от трасетата през 2021, на

...
Пистата Силвърстоун ще бъде едно от трасетата през 2021, на
Коментари Харесай

Силвърстоун ще бъде домакин на спринтово състезание през 2021

Пистата Силвърстоун ще бъде едно от трасетата през 2021, на които ще се организира спринтово съревнование в събота. Чрез него ще се дефинира стартовата решетка за надпреварата в неделя. Форматът включва и подготовка, която ще се организира в петък. Първоначалната концепция за обърната решетка е била отхвърлена от тимовете, до момента в който предлагането за спринтови надпревари е получило по-голяма поддръжка пред F1 комисията.

Новият формат ще бъде пробван в три от стартоветe през този сезон. Смяташе се, че това ще се случи на пистите в Монреал, Монца и Сао Пауло, преди Доменикали да разгласи, че Силвърстоун ще бъде измежду определените трасета. Той също по този начин сподели, че към момента се завършват детайлите към провеждането на уикенда при сходен формат.

„ Със сигурност не желаеме да лишаваме от престижа на самата Гран При. Това ще остане кулминационната точка на уикенда. Ще имаме подготовка в петък и след това ‘спринтова квалификация’ в събота. Това ще даде смислени борби в деня преди надпреварата. Ще даде повече наличие на почитателите и медиите. Ще бъде с дълготрайност към тридесет минути. Няма да има награждаване на подиума, това ще изчака до неделя ", съобщи Доменикали.

„ Точки за международният шампионат, обаче, ще бъдат присъждани – към момента не е решено какъв брой – и класирането в спринтовото съревнование ще се употребява за определянето на решетката в неделя “, добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР