Пистата Истанбул парк отново се връща към календара на Формула

...
Пистата Истанбул парк отново се връща към календара на Формула
Коментари Харесай

Ликувайте, фенове! Формула 1 Гран При се връща в Истанбул пр...

Пистата " Истанбул парк " още веднъж се връща към календара на Формула 1 през 2021 година Гран при на Турция ще се организира на 8-10 октомври!



Миналогодишното съревнование бележи първото присъединяване на " Истанбул парк " в календара на F1 от 2011 година Гран при на Турция се организира за първи път през 2005 година Hermann Пистата, проектирана от Tilke, е мощно коментирана от водачите поради предизвикателното трасе.

Първоначално планувано да бъде заместващо събитие за Гран при на Канада през юни, Гран при на Турция през 2021 година в този момент се организира на 10 октомври б, като предходната дата бе анулирана заради ограничавания за пътешестване поради Covid-19.



За разлика от 2020 година, почитателите ще участват на тазгодишното събитие. Билетите за трибуните на надпреварата бързо се изчерпват.

Организаторите на надпреварата бяха възнамерявали да има почитатели и през 2020 година, само че тогава възходящият брой случаи на ковид в страната промени тези проекти.

Така 2021 година ще бъде първата Гран при на Турция с присъстващи почитатели от 10 години насам. По тази причина се чака висока посещаемост на това съревнование. Миналата година се очакваше 100 000 почитатели да посетят серийте, като съвсем половината от тези билети се продават в границите на часове след излизането им.

Вчера започнаха да идват карго полетите със спортните коли и оборудването на летищата в Истанбул.


Организаторите на Гран при на Турция работят координирано с Министерството на здравеопазването на Турция, с цел да подсигуряват сигурността на участниците в надпреварата. Ще бъдат въведени редица ограничения за против пандемията. Пространствата за събития са проектирани да подкрепят общественото разграничаване и зоните ще бъдат постоянно дезинфекцирани през спортния уикенд. Трябва да сте наясно, че маски би трябвало да се носят от самото начало и температурата ще се мери при влизане в комплекса.



Всички присъстващи би трябвало да имат HES код. Всеки клиент би трябвало да потвърди, че е или имунизиран, възстановили се от COVID-19 през последните 180 дни или да даде негативен резултат от PCR тест, който не е по-стар от 48 часа. Цялата тази информация се събира от мобилното приложение HES, което генерира код и QR код.

Посетителите от чужбина би трябвало да попълнят формуляра HES онлайн не повече от 72 часа преди да пътуват до Турция.

Комплексът " Истанбул парк " се намира на към 45 км източно от Истанбул. Големият трафик е постоянно срещан в Истанбул - а трафикът провокиран от Гран При през уикенда сигурно ще бъде повишен.
В спортния комплекс, има стеснен брой места за паркиране. За това, би трябвало да притежавате билет за паркинг, който би трябвало да сте закупили дружно с билета за общ вход.



Турция се готви да влезе в календара на F1 GP и за 2022 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР