Пистата COTA в Остин е известна с износването и деградацията

...
Пистата COTA в Остин е известна с износването и деградацията
Коментари Харесай

Пирели: В Остин износването на гумите беше по-малко

Пистата COTA в Остин е известна с износването и деградацията на гумите по време на съревнование, само че тази неделя водачите имаха по-малко проблеми с това. Причината обаче се крие в накъсването на надпреварата за Гран При на Съединени американски щати от двете излизания на колата на сигурността на пистата.

“В Остин се получи забавна борба, поздравяваме Макс Верстапен за успеха и Ред Бул за международната купа при конструкторите - съобщи моторспорт шефът на Пирели Марио Изола. - Състезанието на два пъти беше накъсвано от кола на сигурността, това понижи износването на гумите макар горещото време и високата температура на асфалта. ”

Изола разяснява и стратегическите решения на тимовете, само че не навлезе в детайлности за това дали в Мерцедес са сбъркали с твърдите гуми на Хамилтън при последния му бокс.

“Стратегията още веднъж се оказа основен фактор в надпреварата - добави Изола. - Хамилтън се опита да пресече тактиката на Верстапен с по-ранен бокс, а борбата сред двамата до финала беше доста забавна. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР