Пистата Бугати“ в покрайнините на Льо Ман има честта да

...
Пистата Бугати“ в покрайнините на Льо Ман има честта да
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При №1000 в MotoGP

Пистата „ Бугати “ в покрайнините на Льо Ман има достойнството да одобри Гран При №1000 в историята на MotoGP. От полпозишъна главното съревнование за Гран При на Франция ще стартира международният първенец Франческо Баная.

Днес италианецът ще желае да се реваншира на своя тим за грешката, която позволи в това съревнование преди 12 месец. Тогава той бе отпред, само че позволи неправилност по-малко от седем обиколки преди финала и отпадна.
 Шампионът Баная завоюва полпозишъна за Гран При №1000 в MotoGP Шампионът Баная завоюва полпозишъна за Гран При №1000 в MotoGP
Тази неточност на италианецът разреши на неговия съотечественик Енеа Бастианини да завоюва своята трета победа за годината. Днес Бастианини няма да пази успеха си от преди 12 месеца, защото към момента се възвръща от травмата на дясното рамо, която получи в първия кръг за годината.
 Енеа Бастианини също пропуща Гран При на Франция в MotoGP Енеа Бастианини също пропуща Гран При на Франция в MotoGP
В отсъствието на Бастианини, който през тази година е съотборник на Баная в Дукати, най-големите съперници на международния първенец през днешния ден би трябвало да бъдат Хорхе Мартин (Прамак Дукати) и съотборниците в КТМ – Джак Милър и Брад Биндър. Мартин завоюва вчерашния спринт, до момента в който дуото на КТМ демонстрира ужасно движение от началото на уикенда.
 Хорхе Мартин завоюва спринта в Льо Ман, Биндър и Баная още веднъж в тройката Хорхе Мартин завоюва спринта в Льо Ман, Биндър и Баная още веднъж в тройката
Милър бе над всички в петъчния ден, до момента в който Биндър прогресира с цели осем места в спринта през вчерашния ден, финиширайки втори, макар че потегли десети. Милър пък не съумя да стигне до финала след една неточност в седмия завой във втората обиколка. Австралиецът ще започва четвърти през днешния ден, а Мартин ще заеме петото място на стартовата решетка.

Компания на Баная на първия ред ще вършат завърналият се в MotoGP при започване на уикенда Марк Маркес (Хонда) и Лука Марини (VR46 Дукати). Двамата представители на домакините Йоан Зарко (Прамак Дукати) и Фабио Куартараро (Ямаха) ще започват надлежно девети и 13-ти.
 Куартараро не е убеден, че Ямаха знае по какъв начин да излезе от рецесията в MotoGP Куартараро не е убеден, че Ямаха знае по какъв начин да излезе от рецесията в MotoGP
Състезанието за Гран При на Франция, пети кръг за сезон 2023 в MotoGP, започва в 15:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР