Пистата била в лошо състояние, а ремонтът щял да се

...
Пистата била в лошо състояние, а ремонтът щял да се
Коментари Харесай

Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас

Пистата била в неприятно положение, а ремонтът щял да се извърши отвън дейния сезон, разгласи Георги Гвоздейков

Бургаският народен представител от „ ИТН “ Ивайло Вълчев насочи питаме към министъра на превоза Георги Гвоздейков за идния ремонт на летище „ Бургас “.

Темата „ взриви “ туристическия отрасъл и локалната власт по Южното Черноморие, тъй като се оказа, че концесионерът счита да затвори аеропорта да 6 месеца и насочи полетите към прилежащото летище „ Варна “, също концесионирано от „ Фрапорт туин остарял еърпорт “ АД.

Казусът е чувствителен за всички на юг от Обзор, тъй като така и така в последните години остава чувството, че Бургас се подценява за сметка на Варна. Това демонстрират и данните – спадът на пътническия трафик от 2019 година насам е с 1/3.

В последните две седмици се получи невиждано обединяване на 13-те общини от Бургаска област, които желаеха Министерството на туризма и Министерски съвет да преразгледат концесията.

Отговорът на министър Гвоздейков, който е някогашен народен представител от Политическа партия, демонстрира че това няма да се случи. Нещо повече – той старателно брани концесионера, изтъквайки какви вложения е направил през годините и какво предстояло да се случи за бургаското летище.

Все отново от отговора му излиза наяве, че ремонтът на пистата ще се извърши в интервала ноември 2024 – април 2025 година, а окончателният проект за осъществяването на дейностите щял да бъде предаден през третото тримесечие на тази година.

Реконструкцията на пистата на летище „ Варна “ е траяла 4,5 месеца, само че тя била по-къса, излиза наяве от отговора на Гвоздейков:

Факсимиле от писмения му отговор до Ивайло Вълчев:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР