Писта "Жирардели" в ски зона Банско е затворена за туристи.

...
Писта "Жирардели" в ски зона Банско е затворена за туристи.
Коментари Харесай

Писта Жирардели в ски зона Банско е затворена за туристи

Писта "Жирардели " в ски зона Банско е затворена за туристи. Причината е, че стартира подготовката на трасетата за идната Световна купа по ски алпийски дисциплини, която ще се организира от 22 до 24 февруари. Това заяви за Българска телеграфна агенция Иван Обрейков, маркетинг шеф на ски зона Банско. "Писта "Томба " е още отворена, само че и тя ще бъде готова за надпреварите.

Подготовката би трябвало да завърши до 19 февруари. Разполагаме с общо 17 писти, тъй че останалите 15 са в работен режим и могат да се употребяват от феновете на зимните спортове. Пистата се напоява щедро с вода, след което се обработва със профилирани машини. Целта е да замръзне на най-малко 50-60 сантиметра, с цел да бъдат устойчиви трасетата ", изясни Обрейков.

В подготовката вземат участие над 100 души от Българската федерация по ски, военнослужещи от 101-ви алпийски полк на Българската войска и студенти от НСА. До дни ще стартира и построяването на трибуните за феновете, които ще са с потенциал от 2800 места. Това ще бъде 6-ата Световна купа по ски на Бъндеришка поляна. Очакваният брой участници в трите дни е 350 души, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният личен състав. В момента в Банско са ангажирани към 500 души с организацията на надпреварите на всички равнища, добави Обрейков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР