Писна ми да чувам хора да се оплакват,че гейовете парадирали.Нима

...
Писна ми да чувам хора да се оплакват,че гейовете парадирали.Нима
Коментари Харесай

Стига сте парадирали бе, пе*ераси!*

Писна ми да слушам хора да се оплакват,
че гейовете парадирали.
Нима останалите не парадират?
Батките парадират
с маймунските си физиономии и
бръснатите си глави.

Наглите мутри парадират с нахалството си.
Олигофрените парадират с лудостта си.
Кифлите парадират със силиконови цици,
устни, скъпи рокли.

Сърдитите лелки от държавната администрация
парадират с грубата си и кисела физиономия.
ПатрЕотите и те парадират,
до момента в който размахват българското знаме
в името на омразата.

В ерата на джендър манията
и на световното оглупяване се оказва,
че най-големият проблем на България бил
че има прекомерно доста педали
и на всичкото от горната страна парадират с гордостта си.

Нека всеки парадира с гордостта да бъде себе си.

Преди Хелзинкският комитет и дузина други правозащитници да нададат писък до небесата и нервно да приготвят заплашителни и обяснителни писма до най-малко две дузини държавни и интернационалните органи, организации, асоциации, сдружения, комисии и комитети, прецизираме: заглавието и „ скандалният “ стих са на испанския българист и преводач Марко Видал, който неотдавна показа своята първа стихосбирка – „ Едно мъжко момиче “. В безусловно същия тип стихът е оповестен и в един от уеб страниците на ЛГБТ общността у нас.

Роденият в Испания Марко Видал Гонсалес приключва славянска лингвистика в Университета на Гранада. През 2017 година е награден от Сдружението на испаноговорящите публицисти в България за изявленията в блога му „ La Tortuga Búlgara “, представящи България пред испаноезична публика. Живял е три години в София, където стартира да написа и на български език. През 2020 година стартира своята активност с издателството си „ La Tortuga Búlgara “, посредством която издава 6 книги на български модерни поети. Преводач на българска литература на испански език и учител по испански и български като непознат език.

Заглавията на някои творби на Марко са директни и цинични. За избора на тирада създателят споделя: „ Някой четец един път ми сподели, че диря просто провокацията. Но в действителност всичко, което разказвам в своите стихове, и което касае моето семейство, е въз основа на действителни събития. По това време,

политическата конюнктура на България изтрещя поради така наречен джендър идеология и очевидно през провокацията и тази самопроява на „ педерасткия ляв атеизъм “, можах да се опълчва на консервативната преобладаваща тирада в публичното пространство. “

„ Марко Видал прави на български това, което естествено се прави на всички международни литературни езици – да пишеш на тях, без да си етнически обвързвано лице. За български това равнене с огромните езици е неповторимо. Другото неповторимо в тази книга предвид на българския поетически идиом е

бруталисткото дефлориране на тукашния безконечен срамежлив натурализъм с огромната паламарка на хомосексуалното и лявото в тандем “,

споделя за „ Едно мъжко момиче “ проф. Владимир Сабоурин.

А през днешния ден, 17 май, е Международният ден за битка с хомофобията, бифобията и трансфобията.

По традиция в България всички ЛГБТ прояви са заклеймявани като фукане. И непроменяемо вървят ръка за ръка с отровни прояви на хомофобия.

Вчера една от младите очаквания на английския футбол — Джейк Дейниълс се Подобно нещо на Острова се е случвало в далечната 1990 година Стигмата разрушава Джъстин Фашану. В тези дни откровението му звучи повече от скандално.



32 години по-късно нещата наподобяват радикално изменени.

„ Това беше последното нещо в главата ми, което знаех, че би трябвало да направя “, споделя 17-годишният футболист да откровението си.

„ Сега просто ми остава да пребивавам живота си както си желая и знаете ли какво? — Беше необикновено! “.

И никой на Острова не набеди Джейк, че парадира, в противен случай — почитатели и играчи, и даже английският министър-председател го поздравиха за храбростта му.

Но това — на Острова.



Благодаря ти за храбростта, Джейк, нужна e голяма храброст, с цел да се разкриеш, само че ти ще бъдеш ентусиазъм за мнозина както на терена, по този начин и отвън него, написа в „ Туитър “ английският министър председател Борис Джонсън

У нас единствено след месец е следващият „ София прайд “ и още веднъж служителите на реда, охраняващи събитието, ще бъдат повече от участниците. Балкански синдром.

И непретенциозен мотив да напомним, че България е една от шестте страни в Европейския съюз, които не са обезпечили никакво правно контролиране на еднополовите фамилии, закононарушенията на основата на половата ориентировка към момента не са криминализирани, а

многото бариери пред ЛГБТ общността непрестанно стигат до Европейския съд по правата на индивида и Съда на Европейския съюз.

Достатъчно е да напомним, че през вчерашния ден делото в Софийски градски съд против Боян Расате, упрекнат в безчинство и телесна щета по хулигански подбуди, беше отсрочено за другия месец заради отсъствие на очевидец. Миналата година по време на кандидат-президентската акция, в която самият Расате се яви като самостоятелен претендент, небеизвестният водач на БНС нахлу и потроши ЛГБТ клуб в центъра на София.

Пак през вчерашния ден Административен съд София-град анулира отхвърли на столичния регион Панчарево да издаде български акт за раждане на дете на еднополово семейство. Детето е родено в Испания през 2019 година, а в акта му за раждане родителите са записани като „ майка А “ и „ майка “. В България обаче двойката срещна отвод от институциите да издадат български акт за раждане.

* В истинското заглавие на създателя няма звездички
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР