Писна ли ви все вие да проявявате разбиране за чуждите

...
Писна ли ви все вие да проявявате разбиране за чуждите
Коментари Харесай

Нещата, за които спря да ми пука, когато пораснах

Писна ли ви все вие да проявявате схващане за непознатите проблеми, а в това време на вас никой да не ви оказва помощ? Омръзна ли ви да сте кошче за душевни боклуци, а от вашите проблеми никой да не се интересува? Чувствате ли се лимитирани от правила и правила, които не са вашите, а някой различен ви ги е наложил? Не е ли извънредно време да спрете да живеете поради непознатото мнение и да започнете да се наслаждавате на живота си тук и в този момент?
Когато сме млади, постоянно се опитваме да поддържаме положителни връзки с хората, да се съобразяваме с тяхното мнение, да се впишем в някакъв колектив. Това обаче ни кара да потиснем себе си за сметка на другите.
С годините започваме да разбираме, че човек би трябвало да отстоява себе си и своите стремежи. Няма нищо неприятно в това да бъдем егоисти, в случай че това значи да сложим себе си и своето благополучие преди всичко. Защото е извънредно нездравословно за мозъка и тялото ни постоянно да се грижим все за другите и да не ни остава време за нас самите.
Когато пораснем, стопира да ни пука за доста неща, тъй като истината е, че колкото и да се стараете да угодите на близките, все ще има някой, който ще ви подлага на критика. Но подобен е животът и това е в границите на естественото. Няма по какъв начин да сте другари с всички и няма по какъв начин всички да се харесват на вас. Така че бъдете себе си, тъй като животът е къс. Спрете да мислите за криворазбраните стандарти и си позволете да бъдете щастливи.
Захвърлете неуместните облекла, които носите, тъй като са съвременни. Вслушайте се в тялото си и своя нюх за красиво. Изберете облеклото, което сами харесвате.
Спрете да се вълнувате, в случай че приятелите ви все ви подлагат на критика или ви се надсмиват. Всъщност такива хора въобще не ви трябват обкръжението ви. С времето приятелският ви кръг може да се понижи, само че бъдете несъмнено, че към вас ще останат точните хора. Фалшивите ще си тръгнат, когато им кажете същинското си мнение.
С годините ще спре да ви пука дали имате фигура на супермодел. По-важното е да сте здрави, в сравнение с все да гладувате, с цел да се поберете в тесни джинси.
Спрете да се измъчвате да минали неточности или да се страхувате от бъдещето. Миналото няма по какъв начин да върнете, а страшното бъдеще може и да не пристигна.
Не бива да се притеснявате да прекратите връзка, която ви прави нещастни, поради това какво ще кажат хората. Не сте длъжни на нищо и никого. Длъжни сте единствено пред себе и то да бъдете щастливи.
Не се вбесявайте и тревожете за всяко нещо. Има неща, върху които нямаме власт. Не се опитвайте да контролирате всичко и да носите виновност за непознатите неточности. Фокусирайте се единствено върху дилемите, които са ваш личен избор. За останалото да не ви пука!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР