Писна ли ви все вие да проявявате разбиране за чуждите

Писна ли ви все вие да проявявате разбиране за чуждите ...

Нещата, за които спря да ми пука, когато пораснах

Писна ли ви все вие да проявявате разбиране за чуждите проблеми, а в същото време на вас никой да не ви помага? Омръзна ли ви да сте кошче за душевни отпадъци, а от вашите проблеми никой да не се интересува? Чувствате ли се ограничени от норми и принципи, които не са вашите, а някой друг ви ги е наложил? Не е ли крайно време да спрете да живеете заради чуждото мнение и да започнете да се наслаждавате на живота си тук и сега?
Когато сме млади, винаги се опитваме да поддържаме добри отношения с хората, да се съобразяваме с тяхното мнение, да се впишем в някакъв колектив. Това обаче ни кара да потиснем себе си за сметка на другите.
С годините започваме да разбираме, че човек трябва да отстоява себе си и своите желания. Няма нищо лошо в това да бъдем егоисти, ако това значи да сложим себе си и своето щастие на първо място. Защото е изключително нездравословно за ума и тялото ни винаги да се грижим все за другите и да не ни остава време за нас самите.
Когато пораснем, спира да ни пука за много неща, защото истината е, че колкото и да се стараете да угодите на околните, все ще има някой, който ще ви критикува. Но такъв е животът и това е в рамките на нормалното. Няма как да сте приятели с всички и няма как всички да се харесват на вас. Така че бъдете себе си, защото животът е кратък. Спрете да мислите за криворазбраните стереотипи и си позволете да бъдете щастливи.
Захвърлете неудобните дрехи, които носите, защото са модерни. Вслушайте се в тялото си и своя усет за красиво. Изберете облеклото, което сами харесвате.
Спрете да се вълнувате, ако приятелите ви все ви критикуват или ви се надсмиват. Всъщност такива хора изобщо не ви трябват обкръжението ви. С времето приятелският ви кръг може да се намали, но бъдете сигурно, че около вас ще останат точните хора. Фалшивите ще си тръгнат, когато им кажете истинското си мнение.
С годините ще спре да ви пука дали имате фигура на супермодел. По-важното е да сте здрави, отколкото все да гладувате, за да се поберете в тесни джинси.
Спрете да се измъчвате да минали грешки или да се страхувате от бъдещето. Миналото няма как да върнете, а страшното бъдеще може и да не дойде.
Не бива да се притеснявате да прекратите връзка, която ви прави нещастни, заради това какво ще кажат хората. Не сте длъжни на нищо и никого. Длъжни сте само пред себе и то да бъдете щастливи.
Не се вбесявайте и тревожете за всяко нещо. Има неща, върху които нямаме власт. Не се опитвайте да контролирате всичко и да носите вина за чуждите грешки. Фокусирайте се само върху задачите, които са ваш собствен избор. За останалото да не ви пука!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com