Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля

...
Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля
Коментари Харесай

БХК: Становището ни за Полфрийман няма роля в освобождаването му

Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля за освобождението на Джок Полфрийман. Подобни изказвания са „ цялостни нелепости ”. Това сподели в предаването „ 120 минути ” по bTV председателят на Български хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев, съобщи 24 часа.

„ Не скърбя за мнението си за Полфрийман по отношение на активността му в затворническото сдружение за рехабилитация. Не съм го писал с презумпцията, че от него ще зависи дали той ще излезе от пандиза, или не ”, съобщи той.

„ То визира един доста друг проблем от предмета на това дело, а точно активността му по време на рехабилитацията. Становището не е обещано от името на организацията, а от мое персонално ”, разясни още ръководителят на БХК.

Красимир Кънев добави, че изпращат стотици сходни писма на година, които засягат всевъзможни хора и са до разнообразни инстанции.

„ За наказани хора има към 100 страници мнения, които сме дали на разнообразни съдилища освен у нас, а и в чужбина ”, добави той.

Кънев посочи, че писмото е пратено на първа инстанция и не е ново. Той бе безапелационен, че единствено съдът може да каже дали Джок Полфрийман се е поправил, а не БХК или която е друга организация.

„ Това решение е взето въз основа на хиляди страници документи, които са дадени от пандиза и от други организации ”, сподели още Красимир Кънев.

Той назова „ чиста неистина ” казаното от Красимир Каракачанов, че БХК пази нарушителите.

„ Никога не сме защитавали правата на причинителите на закононарушения в хода на наказателния развой. Защитаваме техните човешки права, свързани с изтърпяването на наказването ”, безапелационен бе Кънев.

„ В един единствен случай сме били на страната на причинителя. Става въпрос за тъжба до Европейския съд по правата на индивида на наказан за осъществено закононарушение, обвързвано с основаване на партия на религиозна основа ”, разясни ръководителят на БХК.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР