Писмото на американски сенатори, призоваващи да не се допусне избирането

...
Писмото на американски сенатори, призоваващи да не се допусне избирането
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ се опитват да повлияят на избора на шеф на Интерпол

Писмото на американски сенатори, призоваващи да не се допусне избирането на съветския претендент Александър Прокопчук за началник на Интерпол, е прегледен образец за напън и интервенция в избори. Това съобщи пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент, съобщи ТАСС.

Тези дейности "сигурно са самобитна интервенция в изборния развой, в изборите в една интернационална организация. Как иначе да ги оценим? Ето една нагледна демонстрация (на интервенция, бел. ТАСС) ", сподели представителят на Кремъл.

"При все това ще има избори, дано изчакаме резултата ", добави Песков.

Група сенатори от двете партии в Съединени американски щати разгласиха в понеделник намерено писмо до президента Доналд Тръмп с молба да повлияе върху членове на Общото заседание на Интерпол, с цел да не стане съветският претендент Александър Прокопчук нов началник на организацията.

През август американски сенатори предложиха да бъде лимитирано правото на Русия да употребява механизма с така наречен червени бюлетини на Интерпол (за интернационално търсене на лица), защото съгласно тях Москва злоупотребява с тази опция. Тези сенатори твърдяха, че лицата, оповестени за търсене по искане на Русия, не трябва да бъдат ограничавани, що се отнася до влизането в Съединени американски щати, и не трябва да им се отхвърля политическо леговище.

Предишният началник на Интерпол Мън Хунвей подаде оставка през октомври, откакто бе задържан в Китай поради съмнения в корупция. Москва се надява изборите за президент на Интерпол в сряда, 21 ноември, да бъдат извоювани от съветския претендент Александър Прокопчук. От 2011 година той оглавява Националното централно бюро на Интерпол към съветското вътрешно министерство, от 2016 година е вицепрезидент на Международната организация на престъпната полиция, припомня ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР