Писмото, което евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха до Европейския парламент и

...
Писмото, което евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха до Европейския парламент и
Коментари Харесай

Дончев за писмото на евродепутатите от ГЕРБ: Това е прозрачност, нека в ЕС да са информирани

Писмото, което евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха до Европейския парламент и еврокомисарите, касаещо служебния кабинет и президента, е „ в интерес на информираността на нашите сътрудници и сътрудници “.

Това разяснява зам.-председателят на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията – Томислав Дончев.

„ Това е бистрота. Нека сътрудниците ни в Европейския съюз, другите политически групи в Европейския парламент, да са осведомени като най-малко с позицията на нашата група евродепутати или със обстановката в страната “, съобщи Дончев.

По-рано денем Радан Кънев също взе отношение по писмото, като написа във „ Facebook “, че когато той е подал сигнал към европейските институции за корупцията в България, е бил упрекнат, че „ клепа “ страната и че е изменник.

Попитан за мнението на Кънчев, Дончев уточни, че не чака Европейски Съюз да „ поклати заплашително пръст или да се скара на някого “ и още веднъж затвърди тезата си, че в тази ситуация става въпрос за информиране и бистрота.

Служебният кабинет

Дончев не пожела да даде оценка на служебното държавно управление с аргумента, че към момента е минало малко време от встъпването му в служба.

Все отново не спести наблюденията си по отношение на дейностите на кабинета.

„ Има един мощен подтик обвързван с реваншизъм. Тези кадрови рокади с подобен размах са дори малко повече и на държавно управление, което идва и ще ръководи 4 години “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него промяната в управленията на обществените институции ще утежни качеството на услугите, които дават на жителите.

Що се отнася до изказванията за подслушване на политици, Дончев по-скоро ги отхвърли с аргумента, че към този момент не е видял доказателства: „ Прилича ми на претопляне на остарели манджи. Жанрът с подслушването е с най-малко 20-годишна отминалост. И сякаш историята тук се повтаря като фарс или покруса, тъй като с експлоадирането на абсурда се оказа, че няма доказателства за подслушване “, уточни той.

Проверката в БРР

„ Дълбоко нямам доверие, че за 3-4 дни или за седмица някой може да осветли или да направи притежание на обществеността какво се е случвало в една банка “, съобщи Дончев.

Думите му бяха във връзка оповестеното от служебния министър на стопанската система Кирил Петков, че банката е дала общо 1 милиарда лева заеми на 8 компании.

„ Ние приказваме за 8 заема от близо 10 хиляди раздадени заема. Второ нечиста сделка е, че става дума за парите на българските данъкоплатци. Привлечените от ББР средства са два пъти повече от капитала ѝ и тя разпределя запас, който е даден от други институции, в това число и първокласни сътрудници като Световната банка за възобновяване и развиване “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР