Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на

...
Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на
Коментари Харесай

Пентагонът: Само сухопътна инвазия може да озапти Пхенян

Писмото е отговор на Майкъл Дюмонт, заместник-директор в Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, на питане на двама членове на Камарата на представителите - демократите Тед Лу и Рубен Гайего, поискали оценка за предстоящите човешки и материални загуби и вероятните военни интервенции при положение на спор със Северна Корея, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Единственият метод да се локализират и унищожат с безспорна сигурност всички съставни елементи на севернокорейските стратегии за нуклеарно оръжие е посредством сухопътна инвазия ", показва Дюмонт в писмо от 27 октомври, оповестено на формалния уебсайт на Тед Лу.

Поверителен брифинг е най-подходящото място за в детайли разискване на потенциала ни да противодействаме на способността на Северна Корея да отвърне с нуклеарно оръжие и да отстраняваме севернокорейските нуклеарни оръжия, скрити в дълбоки подземия, се споделя в писмото.

В него се отбелязва също, че Пхенян може да отговори с биологическо и химическо оръжие, детайлностите за които е най-добре да се обсъдят също в поверителна конюнктура.

На въпроса за жертвите Дюмонт показва, че броят ще зависи значително от характера, интензивността и продължителността на възможна севернокорейска офанзива.

Той отбелязва, че в Сеул живеят към 25 милиона души, а той се намира на едвам 50-ина километра от демилитаризираната зона сред Северна и Южна Корея.

Значително болшинство от американците считат, че президентът Доналд Тръмп желае да употребява военна мощ против Северна Корея, с цел да парира нейните нуклеарни и ракетни закани, демонстрира извършено неотдавна допитване.

Според анкетата на Центъра за проучвания "Пю " от 25-30 октомври 84 % от американците са на мнение, че Тръмп в действителност желае да употребява военна мощ против Северна Корея.

Към 64 % от запитаните считат, че комунистическият режим е в положение да нанесе нуклеарен удар на Съединени американски щати - с 47 процентни пункта повече, в сравнение с през 2013 година Приблизително същият дял (65 процента) от интервюираните мислят, че севернокорейското управление в действителност желае да употребява този капацитет против Съединени американски щати.

Според 71 % от американците Съединени американски щати би трябвало да одобряват "много съществено " севернокорейските нуклеарни закани.

През 2013 година това мнение са споделяли 56 на 100 от американците.

Допитването с 1504-ма участници беше оповестено в петък, когато Доналд Тръмп потегли на първата си президентска обиколка в Азия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР